Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Július 27. 08:49, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válhatunk lelkes kávéfogyasztókká?

Hogyan válhatunk lelkes kávéfogyasztókká?

Kávé és kávé között óriási a különbség. Ezt a mondatot csakis az ínyencek, csakis a lelkes kávéfogyasztók érthetik.

Akik csak nagy ritkán kávéznak és nem törődnek a részletekkel, azaz nem érdekli őket, hogy honnan származik a kávé, hogyan szüretelték a kávébabot, milyen pörkölőben került csomagolásra az adott kávé, az sem fogja őket igazán érdekelni, hogy milyen az adott kávé zamata és illata. A kávékedvelők, az ínyencek azonban tudják, hogy mi ront a kávé minőségén és mire ügyeljenek, mint lelkes kávéfogyasztók. Mire figyeljünk, ha mi is igazi ínyencek szeretnénk lenni?

Három dolog, amire ügyeljünk, ha kávé ínyenccé szeretnénk válni

Az első és legfontosabb dolog, hogy a jó, a minőségi kávét nem ronthatjuk el olyan kiegészítőkkel, mint tej, tejszín, cukor. Ez nem azt jelenti, hogy nem édesíthetjük, nem ízesíthetjük a kávénkat ilyen kiegészítőkkel, viszont csak módjával öntsünk tejszínt, vagy adagoljuk a cukrot a kávéscsészébe, mert különben hiába vásároltunk minőségi kávét, ha a cukor vagy a tej elnyomja a különleges ízt és a fenséges zamatot, illatot.

A frissen pörkölt kávé illatával szinte semmilyen illat nem vetekszik és nem is versenyezhet. Nem csak a pörkölés időpontja, hanem annak kivitelezése is nagyban meghatározza a kávé minőségét. A kávépörkölő üzemben gondosan ügyelnek a részletekre. Mint ahogyan az Ebenica kávépörkölő is teszi. Profi gárda gondoskodik arról, hogy csakis minőségi kávé kerüljön ki az üzemből. Sok tényező befolyásolja ezt a minőséget, többek között a pörkölés ideje és a levegő hőmérséklete.

Az Európa tíz legjobbjai között méltán szereplő Ebenica Coffee kínálatában sokféle kávé megtalálható. A kínálatban díjnyertes kávék is fellelhetők, amelyek a Great Taste 2020-as versenyén mérettettek meg és közülük négy dobogóra is „léphetett”. Az Európában gyártott díjazott, legjobb kávé kategóriában található meg az Intensivo, a Guatemala Acatenango, az El Salvador La Joya és a Duetto.

Miért vásároljunk kávépörkölőtől?

A kávépörkölő négy kávéja méltán nyerte el a zsűri tetszését. Miért is jó, ha kávépörkölőtől vásárolunk? Biztosak lehetünk abban, hogy csakis kiváló minőségű kávét szerzünk be tőlük. És nem csak egy minőségi kávéval leszünk gazdagabbak, hanem tanácsot is kapunk a kávékészítéssel kapcsolatban, vagy érdekes, releváns információkhoz juthatunk, akár úgyis, ha személyesen keressük fel őket.

A friss és minőségi kávénál nincs jobb. A kávé pörkölő is tudja ezt, éppen ezért ha tőlük vásárolunk, nem fogunk csalódni. A legtöbb kávépörkölőtől online is vásárolhatunk, és ezzel kényelmesen szerezhetjük be a kávénkat. Ez pedig egy újabb érv a kávépörkölők mellett.

A fotó forrása:
George Rudy/ Shutterstock.com

Címkék: ebenica, kávé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről