Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2018. Július 03. 17:07, kedd | PR

Hogyan világítsuk meg a medencét?

Hogyan világítsuk meg a medencét?

A saját medence a nyári bulik középpontja. A kora esti sütögetés közben és mellett mindig jól esik egy kis megmártózás a hűsítő vízben. A kerti fényekkel és medence megvilágítással különleges hangulatot varázsolhatunk -

- éjszakára is!

Mielőtt azonban megszerveznénk az első medencés kerti partit, gondoljuk át, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő világítást. Sőt, a legszerencsésebb az a felállás, amikor még a medence kialakítása előtt állunk és megtervezhetjük a beépítendő fényeket.

Víz feletti világítás

Az, hogy mekkora területet kell bevilágítani, az a medence méretétől függ. Lehet, hogy bőven elegendő néhány földbe szúrható, napelemes kültéri lámpa, vagy inkább több, irányítható fényű spot lámpa, esetleg LED-es fénycsík, vagy épp a rejtett fényforrás lesz számunkra a jó megoldás.

Sokféle világítástechnikai megoldás létezik már arra, hogy különleges hangulatúvá varázsoljuk a medencéket. Lehet azonban bármilyen beépített vagy rejtett fényforrásunk, ha nem figyelünk arra, hogy a medence vize mindig tiszta legyen.

Ma már számtalan olyan modern lámpa van a piacon, melyek közül kedvünkre választhatunk. Érdemes arra ügyelni, hogy a medence körüli világítás összhangban legyen a többi kerti lámpával, hogy egységes stílust képviseljenek.

Víz alatti világítás

A víz alatti fényforrások azok, amelyek helyét és csatlakozási pontjait a medence megépítésekor kell kialakítanunk. Ezek a lámpatípusok mind megfelelnek a biztonsági előírásoknak, nem kell tartani a balesetveszélytől.

A rejtett fényforrásokban az az izgalmas, hogy valóban úgy érezzük, hogy nem is tudjuk honnan jön a fény, de természetes része a felejthetetlen medencés élménynek. Remek hangulatot tud adni egy-egy éjszakai, otthoni strandolásnak.

Azonban mindig tartsuk szem előtt egy-egy lámpatípus előírásait, elképzelhető, hogy vannak olyan fajták, amelyeknél nem ajánlatos, hogy a medence vize túlmelegedjen, mert az hatással lehet a lámpa vagy izzó élettartamára.

RGB fények a medencében

Ha emellett a világítástechnikai megoldás mellett döntünk, akkor bizony kedvünkre, azaz hangulatunknak megfelelően változtathatjuk meg a fényeket, melyek bevilágítják a medencét.

A piros, a kék, a zöld valamint a fehér színek és azok különböző árnyalataival játszhatunk, mikor kapcsolgatjuk a fényeket. Különösen éjszaka nyújt izgalmas és gyönyörű látványt ez a megoldás. Az RGB fények elérhetőek már kültéri RGB LED-szalag változatban is.

Ha bizonytalanok vagyunk a kiválasztott lámpatípusok vízállóságában, vagy, hogy biztosan a megfelelő víz alatti izzó, búra vagy világítástechnikai megoldás mellett döntöttünk, kérjük szakember segítségét!

Címkék: elter.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.