Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 14. 08:55, szombat | Helyi

Holnap fűtenek utoljára

Holnap fűtenek utoljára

Az időjárás előrejelzése szerint végérvényesen itt a tavasz, s ezzel az is jár, hogy véget ér a fűtés szezon. Önkormányzati rendelet is szabályozza a fűtési idény kezdetét és végét.

E szerint a távfűtési szezon október 15-én kezdődik és április 15-én ér véget. Az időjárás előrejelzés alapján nem szükséges a hivatalos idényen túl is fenntartani a távhő-szolgáltatást.
A fűtési szezon hivatalos végét követően csak akkor és kizárólag abban az épületekben kapcsolja vissza a távhőszolgáltatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft, amelyiknek közös képviselője ezt írásban kéri. A kérelmet az Építők útja 1. szám alá kell eljuttatni.
Fontos tudni, hogyha egy hőközponthoz több társasház tartozik, abban az esetben mindegyik képviselő írásos nyilatkozatára szükség van. Amennyiben a május végig tartó rendelkezésre állási idő alatt ilyen kérés érkezik, a DVCSH haladéktalanul intézkedik, hogy visszaállítsa a szolgáltatást addig, amíg annak leállítását a közös képviselő(k) ismét írásban nem kérik.
A távhőszolgáltatás minimális igénybevételi ideje három nap.

Egyedileg lakásokban nincs lehetősége a szolgáltatónak be- illetve lekapcsolni a távfűtést. Kivéve, ha a lakástulajdonos mini hőközponttal rendelkezik Ez a típusú egyedi fűtést lehetővé tevő mini hőközpont tulajdonosa maga szabja meg, mikor kapcsolja be és mennyi időre a távhő-szolgáltatást. Érdemes erről tájékozódni azoknak, akik egyedi fűtést szeretnének, hiszen a nyári leállás idején van lehetőség arra, hogy a beruházással járó munkákat akadálytalanul elvégezzék.

A fűtési idény befejeztével fontos tudni a KERET- programos lakások tulajdonosainak, hogy tekerjék fel 5-ös fokozatra a termosztatikus szelepfejeket, hiszen ezzel tudják megakadályozni, hogy az őszi szezonkezdetkor a levegősödés miatt ne csörögjenek, ne zörögjenek a fűtőtestek. A szelepek teljes kinyitásával a nyári javítási, karbantartási munkáknál akadálytalanul tudja a szolgáltató leengedni, és újra feltölteni a rendszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.