Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 30. 10:20, szombat | Helyi

Holnap választás a Technikumban

Holnap választás a Technikumban

Holnap időközi választás lesz a technikumi körzetben. Szilasi Sándor közelmúltban elhunyt képviselő mandátumáért az önkormányzati pártokon kívül még a Demokratikus Koalíció és két független jelölt is ringbe szállt.

Czuczor Zsolt - Demokratikus Koalíció

Csóka Bernát- Jobbik Magyarországért Mozgalom

Gergely Ákos- Lehet Más a Politika

Kozma Erzsébet - Független

Magyar András- Magyar Szocialista Párt

Nagy Zoltánné - Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Szilágyi Miklós - Független

A jelöltekről:

Czuczor Zsolt - az előző időközi választáson az Óvárosban is felmerült a neve, vagy nem akarták vagy nem tudta a szervezet ott még elindítani.

Plakátokból szerényen áll, azaz sehogy sem, szórólapokkal kampányol, amin Gyurcsány Ferenc szorítja a kezét. Az exminiszterelnök a kampánya arca.

Csóka Bernát - nem sokat lehet róla tudni, nem is annyira a személye, mint a Jobbik plakátja borzolja a kedélyeket, amelyen némi koncentrációs táboros életérzés süt ár:

Az elég volt a cigánybűnözésből felirat szögesdrótos, véres " Volt-os feszültséggel teli szimbólumaiból. Meglátjuk, hogy a választók erre mennyire lesznek fogékonyak.

Az LMP kevés plakátot tett ki, inkább a párt húzóembereivel kampányolt, személyes beszélgetéseken, egyesével próbálták meggyőzni a választókat. Taktikájuk alapja az lehet, hogy egy időközi választáson kevés a szavazó, tehát minden egyes voks számít. Gergely Ákos már indult időközi választáson az Újtelepen. Megpbálják a 7. körzet eredményeit megközelíteni, de ott az LMP számára egy speciális helyzet volt, markáns jelölt vitte magával a pártot. Most a fordítottjával próbálkoznak.

Közma Erzsébet több szempontból is meglepetést tartogathat. Először is korábban Jobbikos jelölt volt, s bizony elég szép eredményt ért el, most függetlenként indult. Figyelemre méltó, hogy bizony jelentős összegeket mozgatott meg képviselőségéért akár a plakátok erdejét, akár az újsághirdetések mennyiségét figyeljük. Vagy a saját pénzét tette a "buliba" vagy megfelelő támogatókat talált. Mindenképpen indulása kellemetlen a jelölteknek, mert várhatóan szép számú szavazatra esélyes, s a nem szilárd pártválasztókat indulása megoszthatja.

Magyar András alelnökkel igazi "nagyágyut" dobott be a ringbe az MSZP, Az iskolaigazgató-politikus nem csupán a körzetben lakik, hanem elég komoly kampányt is maga mellé tudott állítani. Nem túlzás most beleadott apait-anyait a szocialista párt. Lehívták a pártelnököt és Újhelyi István az Országgyűlés alelnöke is mellette kampányolt, plakátok, fórumok, majális-hangulat. Magyar András bevetése egyfajta erőpróba...
Nehezíti a helyzetét, hogy a Demokratikus Koalíció csak ráindított, így a baloldal esélye lénygesen rosszabb lett, mert nyilvánvalóan szoros eredmény várható.

Nagy Zoltánné kivonult, most visszatért a politikába. A Fidesz jelöltje, komolyan veszi a jelölését, s beleadott mindent, hogy rajta ne múljon a siker.

Korábban az L-épületeknél volt képviselő, de most egy új körzetben próbálja bevezetni magát. A Fidesz kampányban nincsenek nagy nevek, de van standolás, plakát, és a kampány egyáltalán nem megcsinált paroló, felújított pad, ergyáltalán nem laza, mindenki , aki számít részt vesz benne.

Szilágyi Miklós függetlenként indul, de jobbára a Hum János nevével fémjelzett Jövőnk a tét formációnál tűnt fel a neve. Legalábbis a szerveződés hírlevelének melléklete volt Szilágyi úr kampány üzenete. Elég szolid a kampánya.

Szavazás rovatunkban Olvasóink tippjeire is kiváncsiak vagyunk...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.