Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2017. Január 14. 00:07, szombat | Helyi

Hősiesség a Barátság úton

Hősiesség a Barátság úton

Földi Zoltán és Hernádi Lajos szomszédok a Barátság út egyik házában. Mindketten szomszédjai Kovácséknak. Mindketten otthon voltak azon a január 3-i este.

Földi úr, meghallotta azt a fura hangot, amelyről később kiderült, hogy a tűz, a lobogó, égő bútorok hangja, s kinézett a folyósóra. Ott már hallotta a kislány sírását, az anya és gyermeke kiabálását is. Akkor ijedt csak meg, amikor egyre halkabban hallotta, majd nem halotta többet… Nem tétovázott, el kezdte betörni az ajtót, rugdosta, verte, egyre idegesebben, hiszen már ömlött a füst, és a sírás már nem hallatszott. Közben hívta a tűzoltókat. Erre a hangra lett figyelmes, Hernádiné Marika, aki igazi jó szomszédja volt Kovácséknak. Alkalomadtán, ha úgy adódott, be szokott segíteni a kislányuk felügyeletébe. Ebbéli segítségnyújtásának köszönhetően kapott tőlük lakáskulcsot. Gyorsan szaladt is vele, hogy kinyissa az ajtót, s bejuthassanak a lakásba.
Zoltán elmondta, hogy akkora már ájultan feküdt anya és kislánya a folyosón, s mérhetetlenül gomolygott bent a füst. Fogta, kihúzta őket a lépcsőházba, ám neki is levegőért kellett befutni a lakásába. Miközben próbált mélyeket lélegezni az erkélyen, észrevette, hogy már ott is vannak a tűzoltók a háznál:
- Mire visszaléptem a folyosóra, már ott is voltak, teljes felszerelésben, s pillanatok alatt elvitték a sérülteket és eloltották a tüzet.
Cserna Gábor még a kórházban meglátogatta a sérült anyát és kislányát. A polgármester a férjnek, Kovács Lajosnak elmondta, hogy hogy százezer forint gyors segítséggel könnyíti a családnak baj elviselését az önkormányzat, továbbá felkérik a DVG Zrt-t a tűzben károsodott lakás helyreállítására, felajánlotta az átmeneti időre szociális bérlakás biztosítását is számukra. Sajnos az édesanyának az égési sérülése mellett a tüdejét is károsította a forró levegő, szerencsére időközben már elhagyhatta az intenzív osztályt. A kislány a körülményekhez képest jó állapotban van.
A polgármester a lakástűz áldozatainak megsegítésén túl elismerésben részesítette az életmentőket is. Kiemelte, hogy az elismerésül átadott nagyértékű karóra jelképes, hiszen ebben az esetben is az időnek, a percnek és pillanatnak kiemelkedő jelentősége van. Gratulált a hősiességükhöz, s a jogkörénél fogva Földi Zoltánt 100.000 forint pénzjutalomban részesítette és mindemellett felterjesztette

Címkék: elismerés, hős, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.