Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 15. 17:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hűvös hétvége elé nézünk

Hűvös hétvége elé nézünk

Esős, hűvös hétvégéről számolt meg az Országos Meteorológiai szolgálat.

Dél, délkelet felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható intenzív eső, zápor, délkeleten néhol zivatar is. Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csak keleten lehetnek rövid felszakadozások. Országszerte lesz eső, záporeső, keleten helyenként zivatar. Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk: péntek estétől szombat estig az ország nagy részén 30-50 mm fölötti mennyiség valószínű. Többfelé megerősödik, éjszakától a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 16 fok között várható.


A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 15 és 20 fok között alakul, de a Nyírségben melegebb lesz, ott 21, 25 fok is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el