Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 19. 18:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

A szervezet keddi közleménye szerint az 5000 önkéntes részvételével megrendezett hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióban november 22-én 15 és 20 óra között, másnap 8 és 19 óra között, november 24-én pedig 8 órától 18 óráig várják elsősorban a tartós élelmiszeradományokat országszerte az ALDI, az Auchan, a METRO és a Tesco üzletláncok kijelölt üzleteiben.

A Tesco a vásárlók által az akció során adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező pénzbeli adományt is nyújt az Élelmiszerbanknak, az ALDI pedig fix összegű támogatással járul hozzá a szervezet élelmiszermentési tevékenységéhez.

Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

Az Élelmiszerbank több mint 14 éve gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, amelyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagoláshibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. A szervezet 2018-ban 11 ezer tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 ezer nélkülözőt segített.

Fotó:elelmiszerbank.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni