Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 12. 13:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A szárazföld északnyugati, nyugati területeinek időjárását többközéppontú ciklon és frontrendszerei határozzák meg. Arrafelé a gyakran változó felhőzetből szórványosan záporok alakulnak ki. Szintén hullámzó frontrendszer húzódik a Baltikumtól Közép-Európán át az Appennini-félszigetig. Emiatt az említett tájakon többnyire borult az ég, és sokfelé esik az eső. Délen helyenként zivatarok is képződnek, északon pedig havas eső, havazás is előfordul. Európa nagy részén az ilyenkor megszokottnál enyhébb az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 13 fok között alakul. A legmelegebbet, 14, 20 fokot, a Földközi-tenger térségében mérik. Ezzel szemben a kontinens keleti és északi vidékein -5 és +4 fok között változik a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását meghatározó sekély ciklon kelet felé mozdul, csütörtökön átmenetileg szárazabb levegő áramlik fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

A szerdai csapadékos idő után éjszaka nyugaton megszűnik a csapadék, és egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, foltokban köd képződik. Északkeleten, keleten azonban jobbára borult marad az ég, és arrafelé még több helyen várható eső, esetleg havas eső. Csütörtökön továbbra is az északkeleti megyékben lesznek tartósan borult tájak, ott néhol gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Másutt többnyire napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi, északnyugati szelet kezdetben a nyugati megyékben olykor viharos széllökések kísérik, majd éjszaka ott is mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön az Északi-középhegység kivételével megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon -3, -5 fok valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5, 12 fok között várható, délen lesz az enyhébb idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.