Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Május 13. 10:03, péntek | Helyi

Időközi választás - Kampány teljes sebességgel

Időközi választás - Kampány teljes sebességgel

Időközi választás lesz a Római városrész 4. választási körzetében, a pártok jelöltjei folyamatosan tartják sajtótájékoztatóikat. A DO segítségéből ezekből szemezgettünk.

A folyamatban lévő fejlesztéseket ismertette Lassingleitner Fruzsina, a Fidesz képviselőjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a lakók által felvetett problémák javításán dolgoznak a körzetben. Lakossági igény volt például az, hogy kutyaszemeteseket helyezzenek ki. Ezek már ki is kerültek a körzet egészében, a Liszt Ferenc kertben, a Váci utcában, a Római körúton, az Apáczai Csere János utcában és a Martinovics utcában is. Megkezdték a Római körút 15. előtti rossz járda elbontását. Ez a terület új, térköves burkolatot fog kapni. Lassingleitner Fruzsina arról is beszélt, hogy több pad felújítása elkészült már, és május végén várható az újonnan megrendelt padok érkezése, majd kihelyezése. Megújul a járdasor a Vasmű út 43. számtól a buszmegállóig. A képviselőjelölt azt mondta, a lakók jelezték, hogy van olyan járdarész, ahol megáll az esővíz, illetve több úthiba van rajta. Ezért itt is megkezdték a javítási munkálatokat, némely részére térköves burkolatot raknak.

Segítség társasházban lakóknak is

Sajtótájékoztatót tartott a Párbeszéd Magyarországért helyi szervezete a Váci utcai kisposta előtt szerda délután.

A városlakók jobb városvezetést és jobb ellenzéket érdemelnének - ezzel kezdte sajtótájékoztatóját Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért helyi vezetője, hivatkozva a mostani kampányban a városlakókkal folytatott beszélgetéseikre. Azt mondta, cselekvő politikusokra van szükség. A PM képviselőjelöltje, Pappné Grabant Ilona arról beszélt, hogy a kampány során rengeteg olyan emberrel találkozott, akik a társasházi törvény adta jogukkal nem tudnak élni, mert nem ismerik a pontos szabályozást. Mint mondta, ő közgazdászként széles ismeretekkel bír ezen a területen és szívesen szolgál tanácsokkal a körzet- és a városlakóknak.

A Jobbiknak nem javítanak?

Kifogást nyújt be a Jobbik a Helyi Választási Bizottsághoz. Barta Endre, a Jobbik képviselőjelöltje arról beszélt a mai sajtótájékoztatón, hogy szükség lenne a Liszt Ferenc és az Erkel kerti területen a járdák, utak felújítására, a Váci utcai pincék beázásának kezelésére. Területbejárásra hívták a hivatal szakembereit a sajtótájékoztatóra, hogy több probléma javítását javasolják, de ez nem valósult meg, ezért kifogást nyújtanak be a Helyi Választási Bizottsághoz. Erről már Pintér Tamás, a párt választókerületi elnöke beszélt. Azt nehezményezik, hogy a Fidesz képviselőjelöltje több körzeti problémát jelzett feléjük, amiket ki is javítottak, javítanak, viszont az ő kezdeményezésükre nem jött létre bejárás. Hangsúlyozta, nem a javításokkal van probléma, sőt, azt helyeslik is, mindent meg kell tenni az itt élők problémáinak megoldásáért, de ők is el akarták juttatni körzeti javaslataikat. Mint mondta, az esélyegyenlőség jegyében minden jelöltnek meg kell adni ezt a lehetőséget a problémák felvetésére, ezért kifogást nyújtanak be a Helyi Választási Bizottsághoz a mai nap folyamán.

Vitákat a közéletben

Jók az esélyeink Dunaújvárosban – ezt mondta Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője.

A Váci utcai kisposta elé települt ki a Magyar Szocialista Párt, hogy népszavazási kezdeményezésükhöz aláírásokat gyűjtsenek, illetve hogy kampányoljanak képviselőjelöltjük, Selyem József mellett.

Az eseményen jelen volt Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője is, aki azt mondta, az emberekkel való beszélgetések során, már a második percben az egészségügy rossz helyzete kerül előtérbe, és a hangulatból az látszik, hogy az emberek kezdenek kiábrándulni a közéletből, a politikából.

Selyem József, az MSZP képviselőjelöltje arról szólt, hogy régóta baloldali embernek vallja magát. Hiányolja a vitákat a közgyűlésből. Fontosnak tartja, hogy elsőször a szociális kérdésekben legyen megoldás, ő ennek szellemében végezné munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.