Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Július 11. 15:35, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiája kezdődik Debrecenben

Ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiája kezdődik Debrecenben

Pénteken kezdődik az ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiája Debrecenben, a mesterkurzuson 16 országból több mint 200 résztvevőre számítanak a szervezők.

Csernoch László, a Debreceni Egyetem (DE) tudományos rektorhelyettes a rendezvényről tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az intézmény immár 16. alkalommal nyújt a fiatal zeneművészeknek lehetőséget arra, hogy egymásnak és Debrecen közönségének megmutathassák tehetségüket.


Duffek Mihály dékán a július 24-ig tartó nyári akadémiáról elmondta, hogy a magyar növendékeken kívül érkeznek spanyol, amerikai, finn, japán, kínai, tajvani, szlovák, portugál, olasz, francia hallgatók is, akik 13 mesterkurzuson mélyíthetik el tudásukat.


A nyári akadémia egyik különlegessége lesz a Petrovics Emil Énekverseny, amelyen a kortárs énekirodalom remekeit szólaltatják meg a fiatalok.


Az akadémia a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjével zárul a Kölcsey Központban, Vásáry Tamás vezetésével és Bolyky Zoltán fiatal karmester segédletével - részletezte a dékán.


Váradi Judit dékánhelyettes, a nyári akadémia művészeti titkára a kéthetes kurzusról elmondta: a napközbeni kurzusokat Zenés esték a Nagyerdőn címmel ingyenes koncertek zárják az egyetem Liszt Ferenc Termében.


A nyitónapon, július 15-én kiállítás nyílik Szigeti Tamás fotóiból, amelyeken egykori és mai zenészek arcképei láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.