Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 21. 18:45, kedd | Helyi sport

Így főznek a magyar birkózók! - vacsoraest az A Vigadóban

Így főznek a magyar birkózók! - vacsoraest az A Vigadóban

A tavaly októberi budapesti birkózó-világbajnokságra jelent meg egy könyv Így főznek a magyar birkózók címmel. Ebben negyvennégy recept található, általában nem a sportolók saját receptjeik, hanem a kedvenc ételeik olvashatók.

Mátyás Gábornak, a Dunaferr SE elnökének és egyben a birkózó-szakosztály szakmai igazgatójának volt az ötlete, hogy a „recepttulajdonosok” közül meghív egy párat és elkészítik az A Vigadó étteremben a kedvenc ételüket. A meghívott birkózók között volt Kiss Balázs világbajnok, Lőrincz Tamás olimpiai és világbajnoki ezüstérmes és testvére, Viktor világ- és Európa-bajnoki bronzérmes.
Az eseményre pénteken megtelt az étterem, az est moderátora, Szárszó Lajos köszöntötte a megjelenteket, majd Pintér Attila a szakosztály elnöke, Mátyás Gábor és Szemők Éva, a szakosztály marketing-tanácsadója üdvözölte a vacsoraest résztvevőit.
A jó hangulatú összejövetel csúcspontja természetesen az ételek felszolgálása volt. Kiss Balázs rosé kacsamellét édesburgonyapürével és mangós chutneyvel, Lőrincz Tamás világbajnok húsgombócát illatós paradicsomszósszal, és Lőrincz Viktor kíváncsi steakjét, zöldborsmártással és fokhagymás parajjal kóstolhatták meg a résztvevők.
Ami a lényeg: az est teljes bevétele a dunaújvárosi birkózó utánpótlásé lesz.

Képünkön balról jobbra: Kiss Balázs, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.