Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

A most végzős diákok elég nehéz munkaerőpiaci helyzetben kezdik a szakmai életüket, így bármi apró előny segíthet, hogy biztosabban munkához jussanak. Ha idén diplomázol, még mindig van egy erős fél éved, hogy rákészülj a munkába állásra, de ne vesztegesd az időt. Fogj neki most, hogy megalapozd a szakmai tudásodat diákmunkával és a digitális csatornákon való információk felépítésével.

Diákmunka

A diákmunka nem csak abban segít, hogy a jelenlegi anyagi helyzetedet erősítsd. Abban is remek hasznát veszed majd, hogy életed első munkahelyét megtaláld. A munkakeresés leghatékonyabb eszköze a kapcsolatépítés, és a diákmunka során el tudod kezdeni a személyes kapcsolati hálód építését, bármilyen munka is legyen az.

Ha már diákmunkában is tudsz gyakornoki pozícióban dolgozni, az szépen megalapozza a szakmai fejlődésedet, így jóval könnyebben találsz majd munkát diploma után. Ne csüggedj, ha eddig csak árufeltöltést vagy gyorséttermi kiszolgálást végeztél diákmunkában, ugyanis ez is fontos információkat hordoz leendő munkaadóid felé.

Egy gyorséttermi munkában nem a hamburgerkészítés a lényeg, hanem hogy megtanulsz bánni az ügyfelekkel, vásárlókkal. Megtanulod a csapatmunkát, hogy mások vezetése alatt dolgozz. Egy felvételiztető HR-es ezeket fogja látni az önéletrajzodban, nem a hamburgert.

Külföldi csereprogram és munka

Ezt tudod még fokozni, ha egy esetleges külföldi csereprogram alatt is vállalsz munkát. Az ugyanis a legjobb tanúbizonysága egyrészt a nyelvtudásodnak, másrészt pedig a rátermettségednek, mert egy idegennyelvi környezetben is megálltad a helyed.

Ajánlások

A diákmunka arra is tökéletesen alkalmas, hogy felbecsülhetetlen értékű ajánlásokat gyűjts, amik aztán később nagyban megkönnyítik és meggyorsítják, hogy állást találj diploma után.

+1: közösségi média

A közösségi médiában való jelenlétedet soha nem tudod elég korán rendbe hozni. Ha még nem tetted meg, akkor legyen ez az első dolgod. Mindegy, hogy diákmunkát keresel, vagy már álmaid állására pályázol, a közösségi média az első hely, ahol leinformálnak.

A szakmai közösségi média platformja a Linked-in. Itt kezd el építeni a jelenlétedet akár a kurzusaid, szakosodásod vagy külföldi tanulmányaid felsorolásával. Idővel aztán kialakul, hogyan formálod majd tovább, de a legfontosabb, hogy már most tudatosan építsd a rólad elérhető digitális információt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.

2021. Március 11. 14:16, csütörtök | PR

A nyitott irodák évtizedei

Az iroda szó hallatán sokak számára egy szűkös, sötét, egyetlen asztalból és székből álló kis helyiség jut eszébe, ahová a dolgozó bepréselheti magát.

2021. Március 05. 17:45, péntek | PR

Gyönyörű vízpart közeli szálláshelyeket lehet találni Dömsödön

Sokan várták már azt, hogy a hideg évszakunknak búcsút inthessünk, és végre jöjjön a kellemes tavaszi, melegebb időjárás.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.