Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 28. 10:50, csütörtök | Belföld

Így tartaná itthon a tehetséges fiatalokat az Óbudai Egyetem

Így tartaná itthon a tehetséges fiatalokat az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem tehetséges tanulóinak a támogatását, a végzett hallgatók Magyarországon tartását tűzi ki célul egyebek mellett az intézmény és a Tehetség Menedzsment Alapítvány ( TeMA) között -

létrejött együttműködési megállapodás.

A szerződésben rögzített kötelezettségek teljesítéséért a felsőoktatási intézmény részéről a Keleti Károly Gazdasági Kar tartozik felelősséggel - tájékoztatott Lazányi Kornélia, a kar dékánja.

A 2016-ban alakult alapítvány fő célja, hogy támogassa a tanulmányaikat folytató ifjú értelmiségi nemzedéket. Az egyetem oktatóival, valamint a partner és támogató intézmények, gazdasági társaságok vezetőivel közösen segítik és menedzselik a programban résztvevő hallgatók tanulmányait. Gondoskodnak a hazai munkaerőpiacon elhelyezkedésükről és szülőföldön maradásukról. Az egyetem oktatóinak segítségével a diákok körében tudatosítják a hazai oktatás jelentőségét és annak szerepét a magyar munkaerőpiacon. Az Óbudai Egyetemnek ebben kedvező tapasztalatai vannak. Folyamatosan szerveznek Magyarországon működő cégekkel tanácskozásokat, bemutató előadásokat, munkaértekezleteket. Alapelvük, hogy a mindennapi gyakorlat megszerzése a legfontosabb a fiatalok számára. Ha alaposan, a vezető menedzsmentekkel találkozva, az ő bemutatóik alapján ismerkednek meg a hallgatók egy-egy cég belső struktúrájával, tevékenységével ez nagyban segíti a hallgatókat a későbbi munkavállalásban.

Az alapítvány ezen túl közvetítői szerepet is vállal a friss diplomás szakemberek elhelyezkedésében. Egyik kiemelt célja az együttműködésnek, hogy visszaszorítsa a tehetséges magyar fiatalok elvándorlását. Az alapítvány kutatási lehetőséget is teremt a programban résztvevő hallgatóknak. Felkérésre lektorálja a diákok pályaműveit. Az alapítvány szakmai támogatóként jelenik meg az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar által szervezett tanulmányi versenyeken. A Gazdasági Kar megszervezi, hogy a diákok időben, teljeskörűen tájékozódhassanak az alapítvány programjairól, pályázatairól. Az együttműködés kiterjed a szerződött felek közötti kölcsönös tájékoztatásra egymás online és offline információs felületein. A felek vállalták, hogy minden lényeges információt azonnal megosztanak egymással.
A szerződés segíti a hallhatókat az elmélyült tudás megszerzésében, a tanulmányaik végén a biztos munkalehetőség megtalálásában, így végső soron biztosíthatja a családalapítást, a boldog családi életet is - mondta Lazányi Kornélia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára