Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 19. 07:06, péntek | Helyi

II. Akaratereje Kupa - Szatmári Ádám gyógyulásért

II. Akaratereje Kupa - Szatmári Ádám gyógyulásért

2013 április 21-én ismét megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a II. Akarat ereje kupát..

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere:
Úgy vélem, ez a rendezvény is jól példázza, a jó ügy érdekében az emberek közösséget alkotnak. A sport önmagában is közösséget alkotó tevékenység, fejleszti és erősíti a testet és a lelket. Talán nekünk, akik nap mint nap élhetünk a különféle lehetőségekkel, felfogni is nehéz lehet milyen az, amikor ugyan szeretnénk részt venni a csapatjátékokban, de még sincs rá módunk. Polgármesterként és magánemberként sem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, és segítjük Ádám gyógyulását. Bár sokan azt hiszik, ez pusztán egy apró lépésnek számít, én mégis úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik részt vesznek ezen a jeles eseményen, tovább erősítik a segítő és jó szándékú emberek táborát. Köszönet érte!

Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke:
Minden ilyen kezdeményezés mellé odaállunk, sőt a legtöbb rendezvényünket jótékonysági akciókkal is összekapcsoljuk. A tömegsport és itt idézőjelbe teszem a tömegsport szót, amikor a kispályás labdarúgásról beszélünk, mert azt hiszem, hogy ez már nem csupán tömegsport. A városi kispályás labdarúgás kinőtte magát a tömegsportból, hiszen ezek nagyon komoly tornák és a városi bajnokságaink is - mintegy 80 csapattal, külön csoportokban - nyugodtan kijelenthető, hogy túllépték az amatőr jelleget. Több csapatban is profi futballisták lépnek pályára hétről-hétre. Mivel ezek a csapatok - és szerencsére a támogatók is - pozitívan fogadják labdarúgó tornákkal együtt elindított jótékonysági elképzeléseinket, igyekszünk a szövetségben újabb és újabb ilyen irányú javaslatokat megvalósítani. Ennek kézzelfogható eredménye volt a tavalyi „I. Akarat Ereje Kupa”, amit Ádámnak szerveztünk, vagy éppen az idén januárban a már tizenegyedik alkalommal megrendezett Carissa Kupa, ahol ennek a hagyományos sporteseménynek a kereteit használtuk fel arra, hogy a Dunaújvárosi óvodákat segítsük. Jövőbeni terveink között szerepel egy olyan nagyszabású, országos kispályás labdarúgó torna rendezése is „Itt és most!” elnevezéssel, ahol mintegy 40 csapat részvételére számítunk és a bevétel egy részét a Heim Pál Gyermekkórház javára ajánljuk fel. Visszatérve a II. Akarat Ereje Kupára, Ádámot és családját tavaly ismertem meg, és amikor felmerült az Ő megsegítésük, azonnal az ügy mellé álltunk és nagy örömmel szerveztük meg akkor is és most is ezt a sportnapot. A „II. Akarat Ereje Kupa” április 21-én reggel 8 órakor fog kezdődni a Dunaújváros Sportcsarnokban, és "óriási" meglepetéssel is készülünk Ádámnak, de egyelőre még nem szeretném elárulni, hogy mi lesz az. Ami biztos, hogy pillanatok alatt betelt a 10 csapatosra meghirdetett létszám és sokan álltak ezúttal is a rendezvényünk mellé. Van egy olyan tervünk is, hogy amíg a nagyteremben zajlanak a küzdelmek, addig a kisteremben egy Ádám által szervezett mini bajnokságot is rendezünk, az Ádám kis barátaiból, haverokból, osztálytársakból verbuválódott csapatoknak. Végül ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a helyi média képviselőinek a figyelmét erre az eseményre, hiszen nekik is komoly szerepük lehet abban, hogy minél több segítőkész emberhez eljusson rendezvényünk híre. Nagyon jó lenne, ha sokan kilátogatnának a sportcsarnokba április 21- én, ezzel is jelezve Ádámnak és családjának, hogy mellettük állnak a nem mindennapi küzdelmükben.


Szatmáriné Szigethy Ildikó, Ádám édesanyukája:
II. Akarat Ereje Kupa „Újra együtt""! Idén másodszorra rendezi meg a DMJV, DLSZ, és MMA Ádám részére a jótékonysági focitornát. Ez Ádám számára (és természetesen nekünk szülőknek is) nagyon sokat jelent. A tavalyi rendezvényen olyan erőt, szeretetet kaptunk, ami az elmúlt egy évünket végigkísérte. Megismerhettünk olyan embereket, akik önzetlenül segítettek egy kisfiúnak, akit nem is ismertek. De mindenki máshogy segített. Volt aki anyagilag, volt aki a játékával, de volt olyan is, aki csak eljött és két jó szót mondott, de azt szívből tette. Szerencsére a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek (és mindnekinek, aki segítségünkre volt) köszönhetően Ádám életében azóta is folyamatosan jelen van a foci, ami nagy erőt ad a mindennapokban, hiszen minden vágya, hogy egyszer majd Ő is híres focista lesz............
„Újra együtt", ez a két szó mindent elárul. Az idei kupára a tavaly nevezett csapatok nagy része ismét eljön, de lesznek új csapatok is. Én hiszem, hogy április 21.-én ismét egy nagyszerű vasárnapot fogunk együtt eltölteni. És kérem azokat a focistákat, akik az idén nem tudtak nevezni, de tavaly ott voltak jöjjenek el, ha tehetik, hiszen az „Újra együtt" rájuk is vonatkozik, függetlenül attól, hogy pályára lépni most nem tudnak.

Szatmári Ádám:
A tavalyi kupa nagyon nagy élmény volt nekem. Elvégezhettem életem első kezdőrúgását, igazi focistákkal, az osztálytársaim, és az iskolából még többen is ott voltak, akiknek nagyon szurkoltam a játékuk alatt. Sok ajándékot kaptam (labdát, mezt, kupát), amiket azóta is sokszor a kezembe veszek, és olyankor a tavalyi kupa élményeit beszéljük meg anyuékkal. Már nagyon várom az új kupát, hogy újra találkozzak a csapatokkal, és hogy az osztálytársaim is focizhassanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.