Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2013. November 26. 15:39, kedd | Helyi

III. ’’gpsz” informatikai verseny a Rudasban

III. ’’gpsz” informatikai verseny a Rudasban

November 26-án rendezte a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a ’’gpsz’’ névre hallgató informatikai versenyét, amely a 7-8. osztályos tanulók számára jelenthetett kihívást.

Összesen 9 csapat indult a megmérettetésen, amelyekre a városi középiskolákon kívül Mezőfalváról is érkeztek versenyzők. Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a verseny, majd következhettek a feladatok amelyekkel megkellett birkóznia a 3 fős csapatoknak. Első ízben Wordben és Excellben kellett dolgozni a diákoknak, majd programozás következett. A szünetet megelőzően pedig webes kihívást kellett legyűrniük a diákoknak. A folytatásban informatikai keresztrejtvény és kvíz várt még a megoldásra.
Nehéz küzdelemben az Arany János Iskola Skylight csapata vihette az első helyezésnek járó jutalmat. Második lett a Dózsa György Általános Iskola A&C csapata és a bronzéremmel a Szilágyi Iskola Kábelfektetők csapata távozhatott.

A többi csapat is rendkívül magas színvonalon teljesített. Ajándék nélkül egyik csapat sem távozott.

Címkék: gpsz, informatika, rudas, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását