Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 17. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - fotó: BBC

Ikreknek adott életet egy 64 éves spanyol asszony

Ikreknek adott életet egy 64 éves spanyol asszony

Ikreknek, egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet egy 64 éves spanyol asszony Burgosban - számolt be a rendkívüli eseményről közleményben a Hospital Recoletas de Burgos nevű magánkórház.

Az ikreket orvosi javaslatra programozott császármetszéssel segítették a világra. Mindketten egészségesek, a kislány születési súlya 2200 gramm, a kisfiúé 2420 gramm.

Az anya az Egyesült Államokban mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, majd visszatért Spanyolországba, hogy ugyanabban a kórházban szülje meg gyerekeit, ahol hat évvel ezelőtt első kislánya világra jött.

A Diario de Burgos című napilap arról számolt be, hogy az asszony 2014-ben elveszítette szülői felügyeleti jogát, mert az illetékes gyermekvédelmi hatóság szerint a kislány elszigetelt volt, nem járt rendesen óvodába, nem volt tiszta, és nem volt rendesen öltöztetve sem.

A gyereket most az asszony egyik rokona neveli.

Spanyolországban a legidősebben szülő nő egy 67 éves barcelonai asszony volt, aki 2006-ban szintén egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet.

Akkor azt nyilatkozta: azért bízik abban, hogy fel tudja nevelni majd a kicsiket, mert családjában nem ritka a hosszú élet, édesanyja is több mint 100 évig élt. Az asszony azonban három évvel később rákbetegségben elhunyt.

A világon a legidősebben ikreket szülő nő egy indiai asszony, aki 2008-ban 72 évesen lett ikrek édesanyja, neki szintén lombikbébi-eljárással fogantak gyermekei.

Címkék: ikrek, spanyol, szülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.