Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. Október 02. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

A tavaszi ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben újra vizsgálatot végez, hogy megfékezze a magán- és bérfőzdék illegális használatát.

Az akció során a NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik a kiemelt kockázatú területeket, így a alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, piacokat és vásárokat, valamint olyan közterületeket, ahol sejthetően illegálisan főzött párlatokat árulnak.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ellenőrzések nem azokra a személyekre terjednek ki, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot!

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok segítik az ellenőrzést. E mellett azonban a pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre is, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.

2022. Augusztus 14. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Saját nagymamájától lopott a hálátlan unoka

Őrizetbe vettek egy helyi férfit a karcagi rendőrök, aki alvó nagyanyja füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.

2022. Augusztus 13. 16:01, szombat | Kék hírek

Dílernőt fogtak a rendőrök Karácsonydon

Letartóztatta a bíróság azt a karácsondi nőt, akit séta közben kapcsoltak le a rendőrök.