Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 23. 17:07, péntek | Helyi

Indul a 4. ütem a Hankookban

Indul a 4. ütem a Hankookban

A hankook elkezdi építeni a 4. ütemét, ezt jelentették be ma külügyminisztérumban.

A prémium gumiabroncsgyártó bejelentette, hogy új, teherabroncs-gyártó egységgel bővíti üzemét Rácalmáson. A munkálatok 2018 első felében kezdődnek, míg a gyártás várhatóan két évvel később indul el. A nagyságrendileg 290 millió eurós bővítés a 2007-ben megnyílt európai gyár történetében már a negyedik, és meghatározó szerepet játszik a Hankook Tire hosszú távú stratégiájában, hogy az európai piaci igényeket kielégítsék a teherabroncs és buszabroncs ágazatban, akár eredeti felszerelésként is.

A bővítés negyedik szakasza várhatóan 290 millió euró körüli befektetési összeget fog elérni, és mintegy 150 új munkahelyet jelent, valamint évente több mint 550 ezer közép- és nehéz tehergépkocsi- valamint busz-gumiabroncsot termel majd. A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

A 2006. júliusi alapkőletétel óta eltelt időszakban a gyár folyamatosan bővült és korszerűsödött. A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási kapacitás eléri a napi több mint 55 ezer gumiabroncsot. Ez évente legfeljebb 19 millió gumiabroncsot jelent, közel 900 méret- és modellváltozatot a személygépkocsik, SUV-k, kisteherautók és könnyű tehergépkocsik számára. A kezdeti időszak óta a kapacitás 3,5-szeresére nőtt, miközben a gyár kiváló gyártási minőséget biztosít olyan népszerű autómárkák számára, mint például az Audi, a BMW, a Fiat, a Ford, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda vagy a VW. (…)

­

­

Címkék: bővítés, hankook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.