Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 09. 22:01, kedd | Helyi

Indulj velünk a zene útján

Indulj velünk a zene útján

Az élet gyakran állítja az embereket megoldandó helyzetek elé. Ez a tanév a zeneiskolában is olyat hozott, ami még nem volt. Március 16-án egy új, digitális oktatási rendre kellett átállnunk.

Zenetanár kollégáink igen sikeresen vették az akadályokat, gördülékenyen váltottak az online oktatásra. Bárki elképzelheti, hogy ez a zenetanításban nem is olyan egyszerű, de lelkes és sokszor segítséget nyújtó diákjaikkal karöltve nem okozott problémát tanárainknak. Vicces jelenetek születnek, nem tagadjuk, például egy online hegedű, vagy gitár hangolásánál, főleg, ha kezdő picikről van szó…
Mindent összevetve azonban elmondhatjuk, hogy a tanévet sikeresen tudjuk majd zárni, mindenki komolyan véve a dolgokat, elvégzi a rá szabott feladatokat. Az év végi vizsgák beküldött felvételek értékelésével a megfelelő plénum előtt zajlanak majd. Úgy érezzük senki nem csorbult ebben a helyzetben. Örömmel látjuk, hogy ez a helyzet kitartást, kreativitást, összezárást hozott a mi kis zenész társaságunknak, növendékeinknek, kollégáinknak egyaránt, nem lemorzsolódást. Ez igen pozitív visszajelzés számunkra!
A Sándor Frigyes Zeneiskola hagyományosan minden tavasszal felvételi ismerkedő beszélgetéseket, nyílt napokat, hangszerbemutatókat, meghallgatásokat szervez a jelentkező gyermekek számára. Az élet azonban az idei tavaszt egy kicsit átalakította. A kialakult helyzetre való tekintettel most sajnos nem lesz alkalmunk személyes találkozásra. Így mi is megpróbálunk alkalmazkodni és online biztosítunk lehetőséget arra, hogy a szülők jelezzék számunkra, ha gyermeküket be-, vagy vissza szeretnék íratni valamely művészeti águnkra. A kollégákat is részletesen megismerhetik, ha figyelik Facebook oldalunkat, vagy ellátogatnak a www.sandorfrigyes.hu weboldalunkra, ahol a munkatársak menüpont alatt mindenki bemutatkozik néhány szóban.
Várunk bárkit, legyen kezdő, vagy újrakezdő, fiatal, vagy kevésbé fiatal, aki kedvet érez a hangszeres zene tanulása iránt. A beiratkozás menete a következőképpen alakul: az iskola weboldalán, a www.sandorfrigyes.hu lapon találnak egy felhívást és benne egy linket, amely a jelentkezési lapot tartalmazza. Ezt pontosan kitöltve e-mailen kell visszaküldeni a duzenisk@gmail.com címre! A jelentkezési lapot a be- és a visszairatkozóknak is ki kell tölteni, a korábbi évekhez hasonlóan. A tandíj befizetésérnek menetéről később nyújtunk tájékoztatást.
Nagyon várjuk, hogy együtt kezdhessük a 2020/2021-es tanévet!
Legyél Te is Zenesulis!

Címkék: tanulás, zene, zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.