Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2020. Február 05. 18:17, szerda | PR

Ingázó élet, avagy mit vegyél számításba üzleti út esetén

Ingázó élet, avagy mit vegyél számításba üzleti út esetén

Jó néhány honfitársunk él ingázó életet munkából kifolyólag. Lehetnek ők felsővezetők, akik portékájukkal terjeszkedni szeretnének a nagyvilágba -

-vagy külföldi székhellyel rendelkező multinál dolgozók és emiatt kell gyakran repülőre ülniük.

De hogyan alakítható ki ez az életvitel és hogyan lehet néhány aprósággal könnyíteni a nehéz mindennapokon? Megmutatjuk.

Nap, mint nap útra kelünk, hogy munkába menjünk. Vannak, akik otthonról dolgoznak, mások viszont akár órákat utaznak a munkahelyükre. Sokan választják az állandó külföldi munkát, de olyan pozíciók is vannak, melyek azt is igénylik, hogy rövidebb vagy hosszabb időre külföldre utazzanak, üzleti ügyben. Ez történhet alkalmanként, de akár jelenthet heti-havi rendszerességgel történő ingázást is. Az ingázó élet nem egyszerű, érdemes kialakítani egy megszokott menetrendet, jól átgondolni az utazás részleteit, így minden gördülékenyen megy majd.

Az utazás

Többfajta közlekedési eszköz közül választhatnak az utazók. A legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás mind közül a repülés. A sebesség előnye, hogy az üzleti út akár egy nap alatt lebonyolítható, reggeli indulással, napközbeni tárgyalással és esti hazaérkezéssel. Az egyedüli hátulütője a repjegy költsége. Sajnos mivel nem igen lehet hónapokra előre tervezni egy-egy alkalmat, így a közvetlen utazás előtt nagyon ritka a kedvezményes jegyvásárlás. Ha viszont előre tudható hogy mely időpontokban szükséges tárgyalásra menni, akkor időben lehet ütemezni és lefoglalni a jegyet.
Nemcsak a kényelem és a gyorsaság az, ami még a repülés mellett szól. A reptéren való várakozás és az út alatt van idő átgondolni és még jobban felkészülni a megbeszélésre vagy pihenni relaxálni.A szállás

Ha egy napba az utazás és a tárgyalás is belefér, akkor a szállás költségével nem kell törődni. Ha viszont több napot is külföldön kell tölteni, akkor mindenképpen szükséges egy szoba, szállásként. Itt is több alternatíva között lehet választani. Szálloda, kisebb panzió vagy akár egy airbnb lakás. Az utóbbi megfelelő lehet, ha havi rendszerességgel és több napig tart a munka. A hálóhelységet érdemes a tárgyalás helyszínéhez, a munkahelyhez közel lefoglalni, így időt spórolhatunk.

Reptéri transzfer

A reptéri transzferre számos mód van, mind a Liszt Ferenc Repülőtéren, mind a külföldi reptereken. Járható út a taxi, tömegközlekedés, saját vagy bérelt járgány. A praktikusság a saját autó mellett szól, hisz nem kell alkalmazkodni senkihez. Ferihegyen kialakításra került parkolási lehetőség ingázóknak így visszaérkezés után lehetőség van azonnal haza indulni. A reptéri parkolóban hagyható a gépjármű egy-két órától akár egy napon át is. Lehetőség van előre lefoglalni online a parkolóhelyet, és ha szükség van, akkor havi bérlet is váltható, így biztosítva a helyet.
Ezeket a lehetőségeket mindenképpen érdemes átgondolni, megszervezni amennyire csak lehet, előre. Ha az utazás flottul és zökkenőmentesen megy, az már fél győzelem a sikeres tárgyaláshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 06. 17:20, hétfő | PR

Törlesztőrészleteink védvonala, a hitelfedezeti biztosítás

Az áruhitelek és személyi kölcsönök kiváló lehetőséget nyújtanak egy-egy drágább termék kedvező konstrukciójú megvásárlására. Sokan élnek is vele, ám arra talán kevesen gondolnak, hogy a váratlan eseményekre felkészülve védőh

2020. Július 06. 17:13, hétfő | PR

Vállalkozásunk „arca”, az üzlethelyiség

Kiadó üzlethelyiség keresésekor érdemes előre gondolkoznunk, megterveznünk, hogy hogyan szeretnénk kitűnni az egymás mellett sorjázó üzletek, kirakatok tengeréből. Erre számos megoldás létezhet, íme tehát néhány tipp, hogy kiemelkedj

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.