Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 13. 19:53, szombat | Helyi

Inkább küzdelmes volt, mint jó

Inkább küzdelmes volt, mint jó

DAB-siker a Ferencváros ellen.

A fővárosban – büntetőkkel - 5-4-re elveszített keddi mérkőzés után pénteken hazai környezetben mérkőzött meg csapatunk a Fradi gárdájával.

Acélbikáink azonban most sem kezdték túl jól a találkozót, hiszen a kiegyenlített első tíz perc legvégén Pál Zoltán közeli lövésével a fővárosiak szerezték meg a vezetést (0-1). A folytatásban igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a DAB, ám támadásaiba sok volt a pontatlanság, ráadásul saját kapuja előtt is sokat bizonytalankodott, melynek eredményeként a 16. percben második gólját is megszerezte a vendégcsapat Kiss Gábor révén (0-2). Nem sokáig örülhetett azonban kétfás előnyének a Fradi, mert egy minutummal később Kiss Ákos emberelőnyből szépíteni tudott, s bár a hátralévő időben is akadt lehetőség mindkét kapu előtt, az eredmény már nem változott (1-2).
A második felvonást nagyon erősen kezdték a zöld-fehérek, akik egymás után dolgozták ki helyzeteiket Sevela ketrece előtt, ám hálóőrünk szerencsére állta a rohamokat, s több alkalommal is bravúrral hárított. A harmad derekától viszont átvette az irányítást a DAB, s a 35. percben Martine "betuszkolós" találatával végre egalizált, s ha Marton kapus nem véd több alkalommal is komoly bravúrral, akár a vezetést is megszerezhették volna (2-2). Erre a harmadik etap első percéig kellett várni, mikor egy szép támadás végén Szappanos passzolt a kapu elé berobbanó Somogyihoz, aki közelről nem hibázott, s a meccsen először végre nálunk volt az előny (3-2).
Az Acélbikák ráadásul a folytatásban is uralták a meccset, így jobbára a ferencvárosi harmadban folyt a játék, de ahogy az elmúlt meccseken már sajnos megszokhattuk, az adódó helyzetikkel nem tudtak élni játékosaink. Erre az 52. percben rá is fáztak, mert Kramar távoli, finoman szólva sem túl erős lövését valahogy bevédte az addig jó teljesítményt nyújtó Sevela, így újra kezdődhetett minden elölről (3-3). A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de maradt a döntetlen, így a fővárosi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is büntetők döntötték el a győztes kilétét. Ezúttal azonban a mieink céloztak valamivel pontosabban, s Galanisz győztes találatával megnyerték utolsó felkészülési mérkőzésüket (4-3).

Dab.Docler – FTC 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Sevela, Martine 1, Hüffner, Galanisz 1, Azari (1), Kiss Á. 1, Martinka, Pozsgai (1), Peterdi, Papp V., Pavuk, Nagy R., Mestyán, Somogyi 1, Gröschl (1), Szappanos (2), Hruby, Erdélyi, Szepessy, Magosi E., Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Címkék: Dab Docler, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.