Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 10. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Kettős emberölés miatt húsz évet töltött börtönben az a férfi, aki hétfőn, a Zalaegerszegi Törvényszéken ártatlannak vallotta magát az élettársának megölése kapcsán ellene megfogalmazott vádra.

Az előkészítő tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az 51 éves férfi 2018 januárjában, a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg későbbi áldozatával, akivel élettársként tekintettek egymásra. Sokat italoztak, ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték.

Tavaly júniusban egy szintén hajléktalan férfival hármasban italoztak. A nőt, aki az alkohol hatására nehezen tudott járni, az élettársa többször bántalmazta, majd amikor kettesben maradtak, megfojtotta.

A holttestre járókelők találtak rá. A szakértői vizsgálat 89 - nem egy esetben önmagában is életveszélyes - külsérelmi nyomot talált az áldozaton, akinek halálát közvetlenül a fojtogatás okozta.

A vádlott húsz év után, 2017-ben szabadult, miután az 1990-es évek közepén megölte az apját és annak élettársát.

A hétfői előkészítő tárgyaláson azt állította, hogy az élettársát nem ő ölte meg, de azt elismerte, hogy "egyszer-kétszer" megrugdalta. Szerinte három tettes volt, akik velük italoztak, de ezt a nyomozás során nem merte elmondani, mert az általa megnevezett két férfi és egy nő megfenyegette, hogy megöli.

Az ügy tárgyalása április végén kezdődik a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.