Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

A holnapi rendkívüli közgyűlés elsőként a kézilabda akadémia kollégiumi beruházásával (amely mintegy bruttó közel másfél milliárd forint összegű) az ajánlattevő cégek közül melyiket bízhatja meg.

Dunaújváros önkormányzata 2017. január közepén kötött dr. L. Attilával szerződést az 5, számú háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátására. Az első gond idén nyáron a szabadságolási időszakban jelentkezett, mert az 5, körzet orvosa elérhetetlenné vált. Később dr. L, Attila két ízben is rosszullétre hivatkozott, nem tette a dolgát a munkahelyén. Mentőt hívtak hozzá és kórházba vitték, ahonnan gyógykezelés igénybe vétele nélkül még aznap távozott mindkét alkalommal. Kiderült az is, hogy a praxis anyagi ügyei az utóbbi időben rendezetlenek. Mindezek miatt a betegellátás érdekében a közgyűlés várhatóan a korábbi szerződés azonnali megszüntetéséről fog dönteni.

Egy további előterjesztés a hétvégi felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet megszervezéséhez (ajánlatok kérése) két felhatalmazást, mert a jelenlegi szerződés a jövő év elején lejár.

A közgyűlés most arról dönthet, hogy készüljön részletes mérnökgeológiai vizsgálat a Kálvária utca és Hegyekalja utcák közti területre.

A Nagyvenyim felé vezető 62819 számú közút felújítására nyertes pályázattal rendelkezik városunk. Ám a finanszírozáshoz forrás átcsoportosítás és kivitelezői megbízás is szükséges, amiről most dönthet a közgyűlés. Továbbá két szerződésmódosítás is szerepel a most esedékes rendkívüli testületi ülés programjában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram: December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

2019. December 02. 20:44, hétfő | Helyi

5000 forint jön nyugdíjra

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntése szerint, karácsonykor is is 5 ezer forint szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak.

2019. November 29. 04:25, péntek | Helyi

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára.

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében