Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

A holnapi rendkívüli közgyűlés elsőként a kézilabda akadémia kollégiumi beruházásával (amely mintegy bruttó közel másfél milliárd forint összegű) az ajánlattevő cégek közül melyiket bízhatja meg.

Dunaújváros önkormányzata 2017. január közepén kötött dr. L. Attilával szerződést az 5, számú háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátására. Az első gond idén nyáron a szabadságolási időszakban jelentkezett, mert az 5, körzet orvosa elérhetetlenné vált. Később dr. L, Attila két ízben is rosszullétre hivatkozott, nem tette a dolgát a munkahelyén. Mentőt hívtak hozzá és kórházba vitték, ahonnan gyógykezelés igénybe vétele nélkül még aznap távozott mindkét alkalommal. Kiderült az is, hogy a praxis anyagi ügyei az utóbbi időben rendezetlenek. Mindezek miatt a betegellátás érdekében a közgyűlés várhatóan a korábbi szerződés azonnali megszüntetéséről fog dönteni.

Egy további előterjesztés a hétvégi felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet megszervezéséhez (ajánlatok kérése) két felhatalmazást, mert a jelenlegi szerződés a jövő év elején lejár.

A közgyűlés most arról dönthet, hogy készüljön részletes mérnökgeológiai vizsgálat a Kálvária utca és Hegyekalja utcák közti területre.

A Nagyvenyim felé vezető 62819 számú közút felújítására nyertes pályázattal rendelkezik városunk. Ám a finanszírozáshoz forrás átcsoportosítás és kivitelezői megbízás is szükséges, amiről most dönthet a közgyűlés. Továbbá két szerződésmódosítás is szerepel a most esedékes rendkívüli testületi ülés programjában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.