Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

A holnapi rendkívüli közgyűlés elsőként a kézilabda akadémia kollégiumi beruházásával (amely mintegy bruttó közel másfél milliárd forint összegű) az ajánlattevő cégek közül melyiket bízhatja meg.

Dunaújváros önkormányzata 2017. január közepén kötött dr. L. Attilával szerződést az 5, számú háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátására. Az első gond idén nyáron a szabadságolási időszakban jelentkezett, mert az 5, körzet orvosa elérhetetlenné vált. Később dr. L, Attila két ízben is rosszullétre hivatkozott, nem tette a dolgát a munkahelyén. Mentőt hívtak hozzá és kórházba vitték, ahonnan gyógykezelés igénybe vétele nélkül még aznap távozott mindkét alkalommal. Kiderült az is, hogy a praxis anyagi ügyei az utóbbi időben rendezetlenek. Mindezek miatt a betegellátás érdekében a közgyűlés várhatóan a korábbi szerződés azonnali megszüntetéséről fog dönteni.

Egy további előterjesztés a hétvégi felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet megszervezéséhez (ajánlatok kérése) két felhatalmazást, mert a jelenlegi szerződés a jövő év elején lejár.

A közgyűlés most arról dönthet, hogy készüljön részletes mérnökgeológiai vizsgálat a Kálvária utca és Hegyekalja utcák közti területre.

A Nagyvenyim felé vezető 62819 számú közút felújítására nyertes pályázattal rendelkezik városunk. Ám a finanszírozáshoz forrás átcsoportosítás és kivitelezői megbízás is szükséges, amiről most dönthet a közgyűlés. Továbbá két szerződésmódosítás is szerepel a most esedékes rendkívüli testületi ülés programjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.