Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

A holnapi rendkívüli közgyűlés elsőként a kézilabda akadémia kollégiumi beruházásával (amely mintegy bruttó közel másfél milliárd forint összegű) az ajánlattevő cégek közül melyiket bízhatja meg.

Dunaújváros önkormányzata 2017. január közepén kötött dr. L. Attilával szerződést az 5, számú háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátására. Az első gond idén nyáron a szabadságolási időszakban jelentkezett, mert az 5, körzet orvosa elérhetetlenné vált. Később dr. L, Attila két ízben is rosszullétre hivatkozott, nem tette a dolgát a munkahelyén. Mentőt hívtak hozzá és kórházba vitték, ahonnan gyógykezelés igénybe vétele nélkül még aznap távozott mindkét alkalommal. Kiderült az is, hogy a praxis anyagi ügyei az utóbbi időben rendezetlenek. Mindezek miatt a betegellátás érdekében a közgyűlés várhatóan a korábbi szerződés azonnali megszüntetéséről fog dönteni.

Egy további előterjesztés a hétvégi felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet megszervezéséhez (ajánlatok kérése) két felhatalmazást, mert a jelenlegi szerződés a jövő év elején lejár.

A közgyűlés most arról dönthet, hogy készüljön részletes mérnökgeológiai vizsgálat a Kálvária utca és Hegyekalja utcák közti területre.

A Nagyvenyim felé vezető 62819 számú közút felújítására nyertes pályázattal rendelkezik városunk. Ám a finanszírozáshoz forrás átcsoportosítás és kivitelezői megbízás is szükséges, amiről most dönthet a közgyűlés. Továbbá két szerződésmódosítás is szerepel a most esedékes rendkívüli testületi ülés programjában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 21:55, kedd | Helyi

Jól jártunk a mozi új üzemeltetőjével? Nézzük a jegyárakat.

Hamarosan újra nyit a mozi, s ez nagyon jó dolog. Még akkor is, ha számtalan botrány kisérte az üzemeltető kiválasztását. De az is érdekes, hogy más építette fel és más avatja fel. De most nem erről lesz szó.

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.