Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2020. Március 05. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: duol

Itt lesz május elseje...

Itt lesz május elseje...

Akik még nem élték meg, kipróbálhatják, hogy milyen volt az igazi szocialista pártállami felvonulás. A többi között ez is szerepel a város 70. születésnapjának ünnepi programjában. Meg persze az időseknek állapotfelmérés is.

Nagyívű programsorozattal készül az önkormányzat városunk születésének idei, hetvenedik évfordulójára.

A megünneplésre az önkormányzat 27 millió szán. A május 1-jei és az augusztus 20-i ünnepségek megszervezésével az Euro­show Kft.-re bízták meg. Vabják Kitti elmondta, hogy az önkormányzati rendezvénysorozatot május 1-jén nyitják: egy nagyszabású felvonulást terveznek Újvárosi Karnevál fantázianévvel, amelynek helyszíne a Vasmű út lesz, és amelyre várják a felvonulni szándékozó cégek jelentkezését. A Városháza téren színpadot állítanak fel, ahol egész nap jellemzően helyi kötődésű fellépők állnak majd színpadra.

Az idősebb korosztályt egészségügyi szűrővizsgálatokkal, a gyerekeket pedig a Miénk a világ elnevezésű programsorozattal várják. A részletes programról a közeljövőben adnak majd tájékoztatást.

A programsorozatba a városi intézmények, iskolák, egyházak is bekapcsolódnak. Holnap a József Attila Könyvtár elindítja ehhez kapcsolódó tematikus sorozatát, Várostörténeti esték címmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.

2024. Február 04. 07:56, vasárnap | Helyi

Négyes döntőbe jutott a DVSC

A DVSC Schaeffler 36-23-ra győzött a Dunaújvárosi KKA otthonában, ezzel bejutott a legjobb négy közé a női kézilabda Magyar Kupában.

2024. Január 30. 13:12, kedd | Helyi

Lejárnak az éves autópálya - matricák

Január 31., szerda éjfélig érvényesek a tavaly megvásárolt éves vármegyei és országos autópálya-matricák, és ugyancsak eddig érvényesek a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, valamint az egyéb mentességek - írja az infostart.hu .