Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2020. Március 05. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: duol

Itt lesz május elseje...

Itt lesz május elseje...

Akik még nem élték meg, kipróbálhatják, hogy milyen volt az igazi szocialista pártállami felvonulás. A többi között ez is szerepel a város 70. születésnapjának ünnepi programjában. Meg persze az időseknek állapotfelmérés is.

Nagyívű programsorozattal készül az önkormányzat városunk születésének idei, hetvenedik évfordulójára.

A megünneplésre az önkormányzat 27 millió szán. A május 1-jei és az augusztus 20-i ünnepségek megszervezésével az Euro­show Kft.-re bízták meg. Vabják Kitti elmondta, hogy az önkormányzati rendezvénysorozatot május 1-jén nyitják: egy nagyszabású felvonulást terveznek Újvárosi Karnevál fantázianévvel, amelynek helyszíne a Vasmű út lesz, és amelyre várják a felvonulni szándékozó cégek jelentkezését. A Városháza téren színpadot állítanak fel, ahol egész nap jellemzően helyi kötődésű fellépők állnak majd színpadra.

Az idősebb korosztályt egészségügyi szűrővizsgálatokkal, a gyerekeket pedig a Miénk a világ elnevezésű programsorozattal várják. A részletes programról a közeljövőben adnak majd tájékoztatást.

A programsorozatba a városi intézmények, iskolák, egyházak is bekapcsolódnak. Holnap a József Attila Könyvtár elindítja ehhez kapcsolódó tematikus sorozatát, Várostörténeti esték címmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:21, kedd | Helyi

Pénzügy-deviza-bankközi-forint

Devizapiac - Gyengült kedden a forint

2024. Július 16. 10:16, kedd | Helyi

Jégkorong Erste Liga - A dán élvonalból erősít a Dunaújváros

A dán élvonalból érkező Mikkel Jensennel erősíti meg keretét a jégkorong Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

2024. Július 12. 08:40, péntek | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

2024. Június 25. 13:35, kedd | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.