Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Október 19. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas vezetés, autó feltörés és egyebek

Ittas vezetés,  autó feltörés és egyebek

Nem elég, hogy a táborállási partcsúszás miatt sok munkájuk van a rendőröknek, de tegnap még rongálás, lopás, bántalmazás és ittas vezetőkkel szemben is intézkedniük kellett.


Erősen ittas és magatehetetlen volt az a 43 éves nő, akire a Papírgyári úton fekve találtak a járőrök tegnap hajnalban. Biztonsága érdekében kórházba vitték. Nem sokkal később egy rongálás helyszíne adott munkát. A Batsányi János utcában a víztorony melletti parkolóban rongált meg ismeretlen tettes egy Honda Accordot. Az autó zárját piszkálta meg, az utastérig nem jutott el. A kár így is eléri a 120 ezer forintot.

Folyamatban lévő ügy kapcsán került sor egy 22 éves dunaújvárosi férfi bűnügyi őrizetbe vételére délután, miután elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A férfi eddig ismeretlen társával hétfőn hajnalban egy Szórád Márton utcai parkolóban betörte egy autó üvegét és különböző tárgyakat emelt el abból. A járőrök a közelben fogták el, ruhájában megtalálták az ellopott tárgyakat. Az autótulajdonos 25 ezer forint körüli lopási kára megtérült, a rongálási kára azonban még így is további 30 ezer forint.

Délután a Batsányi utcában intézkedtek ismét a járőrök. Ezúttal egy bántalmazáshoz riasztották őket. A megállapítás szerint egy húsz éves nagykarácsonyi férfi összeveszett a barátnőjével, összeverekedtek, majd kikapta a kezéből a táskáját és elfutott vele. A nő könnyű sérülést szenvedett. A férfit a lakásán megtartott házkutatást követően előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Este a Petőfi és Bem utcák kereszteződésében 30 éves ittas motorossal szemben intézkedtek a járőrök. Mintavételre kórházba vitték. Az orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette a sofőrt, akinek egyébiránt jogosítványa sem volt, így nem volt mit elvenni tőle. Később egy 48 éves koreai sofőr Rácalmás Kulcsi úton járművével letért az útról és árokparton állt meg. A szondát nem tudta megfújni, ezért mintavételre állították elő. Az orvos közepesen ittasnak minősítette. A férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.