Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ivóvízminőség-javítás kezdődhet Tolnában és Somogyban

Ivóvízminőség-javítás kezdődhet Tolnában és Somogyban

Húsz Somogy és Tolna megyei településen kezdődhetnek el európai uniós támogatással ivóvízminőség-javító beruházások - tájékoztatott a Dél-Dunántúli Régió Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás.

A társulás 21 pályázatot nyújtott be 34 település programjának támogatására, és eddig tíz projektre kötöttek támogatási szerződést, amelyek összértéke 2,7 milliárd forint.

Ordas Péter, a társulás munkaszervezetének vezetője elmondta: jelenleg a kivitelezők kiválasztása van folyamatban, az érintett falvakban egy-másfél hónapon belül átadják a munkaterületet. Az ütemterv szerint 2014-ben fejeződnek be a munkák, majd hathónapos próbaüzem után zárulnak a projektek.

A 34 település ivóvízminőség-javító programjának költsége meghaladja a hatmilliárd forintot - jegyezte meg.

A szervezet közlése szerint első körben a Tolna megyei Mucsiban, Nagykónyiban, Páriban, Szárazdon, Keszőhidegkúton, Udvariban, Felsőnyéken, Ozorán, Regölyben, valamint a Somogy megyei Torvajon, Lullán, Somogydöröcskén, Bonnyán, Kisgyalánban, Fonóban, Göllén, Büssün, Patalomban, Tengődön és Kányában kezdődhetnek el a fejlesztések.

A települések többségében a nyersvíz ammóniumtartalma haladja meg a határértéket, de Göllén például a nitrit-, Patalomban pedig az arzéntartalom is magasabb a megengedettnél.

A munkák során főként új vízkezelési rendszereket építenek ki vagy a meglévő teljes cseréjét hajtják végre, több községben pedig helyi, új mélyfúrású kút vagy a szomszédos település vízbázisa biztosítja majd az egészséges ivóvizet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk