Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. November 06. 06:39, csütörtök | Helyi

Izgalmas véghajrával, de továbbléptünk a Kupában

Izgalmas véghajrával, de továbbléptünk a Kupában

Kisebb hullámvölgyekkel, de megérdemelten győzött Békéscsabán együttesünk.

Mátéfi Eszter csapata szinte végig vezetett, s bár a hajrá azért nem volt sima, végül 26-24-es sikerrel lépett tovább a Magyar Kupa következő fordulójába.

Békéscsabán volt szerda jelenése csapatunknak, mely ezúttal a Magyar Kupában nézett szembe vetélytársával. Ugyan a közelmúltban már egyszer sikerült legyőznie Mátéfi Eszter alakulatának a csabaiakat, ám mint azt vezetőedzőnk elmondta, a bajnokságban aratott 33-17-es siker semmit nem jelent, hazai pályán biztosan sokkal összeszedettebb és motiváltabb lesz a békéscsabai egylet.

A Kohász szakvezetőjének szavait maximálisan alá is támasztották az első félidő történései, hiszen hiába kezdett jobban és gólerősebben együttesünk, s vezetett már az ötödik percben két góllal (3-5), a vendéglátók egyáltalán nem adták meg magukat sőt, Rádl kiállítása alatt nem csak kiegyenlítettek, hanem miután kiegészült együttesünk, még a vezetést is sikerült átvenniük (8-7). A hazaiak feltámadását szerencsére a legjobb módszerrel akasztotta meg a Kohász, mely keményített védekezésén, s Triscsuk góljaival ismét magához ragadta az előnyt, így a 24. percben már három góllal állt jobban ellenfelénél a Mátéfi-csapat (9-12). Együttesünk a játékrész hajrájában sem engedte közelebb ellenfelét, s Takács Bianka, valamint Ferling találataival végül négyfás előnyből várhatta a folytatást (11-15).

A térfélserét követő első tíz percben sem sokat változott a játék képe, mert a jó dunaújvárosi védekezés ellen nem tudott mit tenni a házigazda, ráadásul a túloldalon három alkalommal is betaláltak a mieink, a 37. percben már 11-18-as Kohász-vezetést mutatott az eredményjelző. A hazaiak azonban ekkor sem törtek meg, s egy ötperces dunaújvárosi gólszünetet kihasználva feljöttek négy találatra (15-19). Erre a lehető legjobban, három találattal válaszolt csapatunk, mely a 48. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (16-23). Ekkor úgy tűnt, hogy a meccs utolsó szakasza már nem tartogat izgalmakat, de a továbbra is jól küzdő hazaiak nagy hajrát indítottak, s az 56. perchez érve három gólra megközelítették együttesünket (21-24). Az utolsó percekben azonban Ferling góljai végleg megálljt parancsoltak a csabai egyletnek, mely hiába szépített nagyot az álláson, a mieink 24-26 arányú győzelmét, s egyben a továbbjutását már nem tudta veszélyeztetni.

Békéscsaba – DKKA
24-26 (11-15)

A DKKA gólszerzői: Triscsuk 9, Ferling 5, Vincze 3, Takács D. 2, Takács B. 2, Kamper 2, Bulath 1, Rádl 1, Azari 1.
Kategória:

Címkék: kézi, kupa.DKKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.