Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 05. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Új adó jöhet az eva helyett

Új adó jöhet az eva helyett

A Népszabadság azt írja, hogy a mostani evázók számára 'lesz egy új adónem', az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére.

A lap kormányzati körökből származó értesülése szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is.

Egyelőre nyitott a kérdés. A Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfőn foglal állást az eva jövőjéről” – jelentette ki tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz szóvivő, megerősítve, hogy még semmi nem dőlt el az adó jövőjét illetően. Koszorús László fideszes képviselő indítványát az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetéséről támogatja a kormány, de az ötlet több frakciótagnak sem tetszik. Korántsem elképzelhetetlen, hogy szembeszegülnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a kormánydöntéssel. Koszorús László azt mondta a lapnak, a frakcióálláspont kialakítása előtt nem szeretne nyilatkozni.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette: az evát meg kell tartani. Lázár János emlékeztetett arra is, hogy szeptember elején, a Fidesz–KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: „az evának maradnia kell”. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében.

A parlament költségvetési bizottságának szerdai ülésén a fideszes honatyák a (még nem hivatalos) frakcióálláspontot követték, amikor a Koszorús-indítvány ellen szavaztak, holott a nemzetgazdasági tárca képviselője, Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár támogatta az eva megszüntetését. Aznap a kormányülésen is téma volt az adó, ott a lap információi szerint Matolcsy György határozottan érvelt a megszüntetés mellett, és a miniszterelnök sem képviselt más véleményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.