Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2011. Augusztus 17. 14:29, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Új eljárás indult a tavaly elhunyt motoros rendőr ügyében

Új eljárás indult a tavaly elhunyt motoros rendőr ügyében

A Fejér Megyei Bíróság döntése szerint újra kell vizsgálnia az M1-es autópályán egy évvel ezelőtt meghalt motoros rendőr ügyét az Országos Rendőr-főkapitányságnak.

A testület hatályon kívül helyezte azt a végzést, amelyben egy szakértői véleményre alapozva megállapították, hogy a főtörzsőrmester balesete a kopott gumik és a gyorshajtás miatt történt.

 

Telegdi Zsolt egy éve - augusztus 16-án – szenvedett motorjával balesetet az M1-es autópályán. Családja és kollégái a helyszínen akartak megemlékezést tartani, de az Állami Autópálya-kezelő Zrt. ezt nem engedélyezte. A motoros főtörzsőrmester hozzátartozói végül csak egy koszorút helyeztek el a 63-as kilométerkőnél.

A fiatal rendőr két gyermeket hagyott hátra. A család kártérítést kért a rendőrségtől. Eddig 1,2 millió forintot ajánlottak nekik peren kívül, mert a vizsgálat szerint Telegdi Zsolt is hibás lehetett a balesetben. A Fejér Megyei Bíróság azonban új eljárásra kötelezte a rendőrséget.

A család azt reméli, a bíróság által elrendelt új szakértői vizsgálat a rendőrség felelősségét állapítja meg. A Telegdi család ügyvédje szerint az új vizsgálat megállapításai megalapozhatják majd a jogos kártérítési igényt.

Magyar György azt mondta: az új igazságügyi szakértő nagy valószínűséggel egyértelművé fogja tenni, hogy a baleset kizárólagos oka a gumik borzasztó állapota, amelyek közlekedésre teljesen alkalmatlanok voltak. Hozzátette: „Nem az elhunyt rendőr magatartása vezetett a halálához, hanem az a körülmény, hogy arra kényszerítették, hogy ilyen műszaki állapotban lévő motorkerékpáron teljesítsen szolgálatot.”

Az ORFK írásban reagált az új eljárás elrendelésére. Azt írják: Telegdi Zsolt ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság a jogszabályok szerint járt el. A Budapesti Katonai Ügyészség négy rendőr ellen emelt vádat az ügyben. A nyomozás adatai szerint a rendőri vezetők csak papíron hajtották végre a belügyminiszter által elrendelt járműátvizsgálást, a tragédiát Telegdi Zsolt felettesei megelőzhették volna. (pr)

hírTV

Címkék: motoros rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;

2020. Október 20. 12:54, kedd | Kék hírek

Fojtogatta feleségét, majd szexképeket küldött róla a nő munkahelyére

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy gyömrői férfival szemben, aki fojtogatta a feleségét, mert az el akart tőle válni, és később is zaklatta.

2020. Október 19. 13:57, hétfő | Kék hírek

Kilenc milliós kárt okoztak egy műszaki áruháznak

A gyanú szerint a férfi apránként ellopta az elektronikai cikkeket, majd nevelt lányának adta, aki az interneten eladta őket.

2020. Október 19. 06:00, hétfő | Kék hírek

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

A kunszentmiklósi nyomozók lopás miatt javasolnak vádemelést egy szabadszállási férfi ellen, aki a gyanú szerint megtartotta magának a földben talált régészeti leleteket