Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Javult a tűzvédelmi helyzet a szórakozóhelyeken

Javult a tűzvédelmi helyzet a szórakozóhelyeken

Pozitív hatással volt a tűzvédelem helyzetére a szórakozóhelyeken lefolytatott ellenőrzés-sorozat, az üzemeltetők egyre inkább jogkövetők - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

A tűzoltóságok idén január 1. és május 15. között országosan 1691 átfogó tűzvédelmi ellenőrzést végeztek zenés szórakozóhelyen, amit utóellenőrzések is követtek. További 241 ellenőrzést végeztek július 31-ig, ezek a vendéglátók többnyire a korábbi vizsgálati időszakban szezonális vagy gazdasági okok miatt zárva tartottak.

A katasztrófavédelem közölte: a tapasztalt hiányosságok miatt az esetek több mint 60 százalékában kellett intézkedniük a tűzoltóknak. Ismertették: 567 esetben adtak ki hatósági felhívást, 296 esetben hatósági kötelezéssel éltek, 100 esetben tűzvédelmi bírságot, 126 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írták, további 85 esetben szabálysértési feljelentést kezdeményeztek a szabálysértési hatóságnál, jegyzőnél. A kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a tűzvédelmi előírások hiánya miatt 25 szórakozóhelyet bezárattak - áll a közleményben.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a leggyakoribb szabálytalanságok között továbbra is a kiürítési feltételek jogszabályban előírt biztosításának hiánya szerepel. A vészkijáratként figyelembe vett ajtókat vagy lezárták, vagy eltorlaszolták. A kiürítési útvonalakon a hő- és füstelvezetés hiányzott, vagy éghető burkolatot helyeztek el. Ezeken túl a kötelező, időszakos tűzvédelmi felülvizsgálatokat és a tűzvédelmi oktatásokat számos esetben nem végezték el - írta az OKF.

A főigazgatóság azt is jelezte: a bezáratások száma május 15. és július 31. közötti időszakban csökkent. Hozzátették: ez azt jelzi, hogy az ellenőrzés-sorozat pozitív hatással volt a tűzvédelem helyzetére. Az üzemeltetők egyre inkább jogkövető magatartást tanúsítanak, és törekednek a rendezvények biztonságos lebonyolítására - fogalmaz a közlemény.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.

2022. Augusztus 14. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Saját nagymamájától lopott a hálátlan unoka

Őrizetbe vettek egy helyi férfit a karcagi rendőrök, aki alvó nagyanyja füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.

2022. Augusztus 13. 16:01, szombat | Kék hírek

Dílernőt fogtak a rendőrök Karácsonydon

Letartóztatta a bíróság azt a karácsondi nőt, akit séta közben kapcsoltak le a rendőrök.