Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Javult a tűzvédelmi helyzet a szórakozóhelyeken

Javult a tűzvédelmi helyzet a szórakozóhelyeken

Pozitív hatással volt a tűzvédelem helyzetére a szórakozóhelyeken lefolytatott ellenőrzés-sorozat, az üzemeltetők egyre inkább jogkövetők - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

A tűzoltóságok idén január 1. és május 15. között országosan 1691 átfogó tűzvédelmi ellenőrzést végeztek zenés szórakozóhelyen, amit utóellenőrzések is követtek. További 241 ellenőrzést végeztek július 31-ig, ezek a vendéglátók többnyire a korábbi vizsgálati időszakban szezonális vagy gazdasági okok miatt zárva tartottak.

A katasztrófavédelem közölte: a tapasztalt hiányosságok miatt az esetek több mint 60 százalékában kellett intézkedniük a tűzoltóknak. Ismertették: 567 esetben adtak ki hatósági felhívást, 296 esetben hatósági kötelezéssel éltek, 100 esetben tűzvédelmi bírságot, 126 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írták, további 85 esetben szabálysértési feljelentést kezdeményeztek a szabálysértési hatóságnál, jegyzőnél. A kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a tűzvédelmi előírások hiánya miatt 25 szórakozóhelyet bezárattak - áll a közleményben.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a leggyakoribb szabálytalanságok között továbbra is a kiürítési feltételek jogszabályban előírt biztosításának hiánya szerepel. A vészkijáratként figyelembe vett ajtókat vagy lezárták, vagy eltorlaszolták. A kiürítési útvonalakon a hő- és füstelvezetés hiányzott, vagy éghető burkolatot helyeztek el. Ezeken túl a kötelező, időszakos tűzvédelmi felülvizsgálatokat és a tűzvédelmi oktatásokat számos esetben nem végezték el - írta az OKF.

A főigazgatóság azt is jelezte: a bezáratások száma május 15. és július 31. közötti időszakban csökkent. Hozzátették: ez azt jelzi, hogy az ellenőrzés-sorozat pozitív hatással volt a tűzvédelem helyzetére. Az üzemeltetők egyre inkább jogkövető magatartást tanúsítanak, és törekednek a rendezvények biztonságos lebonyolítására - fogalmaz a közlemény.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsít két rendőrt az ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

2020. Október 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;

2020. Október 20. 12:54, kedd | Kék hírek

Fojtogatta feleségét, majd szexképeket küldött róla a nő munkahelyére

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy gyömrői férfival szemben, aki fojtogatta a feleségét, mert az el akart tőle válni, és később is zaklatta.