Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Február 21. 02:16, kedd | Helyi sport
Forrás: Dab. docler

Jégkorong-diadal

Jégkorong-diadal

Taktikus, okos játékkal, valamint Peterdi mesterhármasával a MOL Liga döntőjének negyedik mérkőzését is megnyerte a Dab.Docler jégkorong csapata, így a gárda történelmében először hódította el a közös magyar-román bajnokság első

A MOL Liga fináléjának negyedik, dunaújvárosi remények szerint utolsó mérkőzése várt hétfő este a Dab.Docler jégkorong csapatára, mely a tegnapi 3-2-es siker után azzal az elképzeléssel vágott neki a mai meccsnek, hogy véget vet a négy nyert találkozóig tartó párharcnak.

Most a Bikák vezetnek

A döntő eddigi párharcain rendre a miskolciaké volt az első játékrész, ám az Acélbikák ezúttal nagyon taktikusan, fegyelmezetten kezdték a meccs első felvonását, s már az első percekben igyekeztek tudatosítani a hazaiakkal, hogy túl sok jóra ne számítsanak. Stephan Lundh tanítványai a védekezésüket remekül megszervezték, s igyekeztek többször is veszélyt kialakítani Budai ketrece előtt, ám a vendéglátók hálóőre többször is sikerrel avatkozott játékba. A Miskolc persze nagyon igyekezett azért, hogy ismét megszerezze a vezetést, s Pozsgai kiállítása alatt erre volt is lehetősége, de Sevela is hibátlanul őrizte ketrecét.
A harmad derekára valamelyest kiegyenlítődött a játék, ám a dunaújvárosiak továbbra is nagyon taktikusan játszva őrizték kapujukat a góltól. A 13. percben azonban mégis majdnem vezetéshez jutottak a Jegesmedvék, akik emberhátrányban kontrázhattak Sevela ketrece felé, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A 16. percben viszont óriási esélyt kaptak a hazaiak, hiszen előbb Galanisz, majd egy kihagyott ziccer után a hibázó Peterdi ült ki a büntetőpadra, ám hiába játszhatott majd két percig kettős fórban a Miskolc, Sevela lehúzta a rolót. Ahogy kiegészültek az Acélbikák, azonnal támadásba is lendültek, s egy nagy hazai védelmi hibát kihasználva Peterdi szólózhatott Budai kapuja felé, s közelről szép mozdulattal lőtte el a miskolci hálóőr mellett a pakkot, így a döntőben először szerezte meg az első gólt a DAB együttese (0-1).

Peterdi eldönti

A második felvonásban egy még motiváltabb Miskolc korcsolyázott ki a jégre, így bőven akadt dolga a szlovák kapusnak, ám hiába alakítottak ki több tiszta ziccert is az egyenlítésért görcsösen küzdő házigazdák, vagy egy védő, vagy Sevela közbe tudott avatkozni, így az Acélbikák őrizni tudták minimális előnyüket. A harmad derekán mégis időt kért Stephan Lundh vezetőedző, aki úgy érezte, hogy van mit mondania tanítványainak, hiszen ebben az időszakban a miskolciak tűntek valamivel aktívabbnak.
A harmad hajrájához közeledve előbb az Acélbikák játszhattak emberelőnyben, ám nem sikerült élni a lehetőségeikkel, de még mialatt ezen, valamint Vaszjunyin ezt követő kiállításán szomorkodtak a piros-fehér drukkerek, a DAB játékosai végleg eldöntötték a mérkőzést. A 36. percben ugyanis egy megszerzett koronggal ismét Peterdi vezethette a korongot Budai Krisztiánra, s ahogy az első játékrészben, úgy ezúttal sem hibázta el a ziccert: szép, a bal felsőbe küldött lövéssel nyugtatta meg a vendégszurkolókat (0-2). Akik két minutummal később már szinte ünnepelhették a ligagyőzelmet, hiszen egy Budai Krisztiánról kipattanó korong pont az eddigi két gól szerzője elé került, aki megszerezte saját maga és az Acélbikák harmadik találatát (0-3).

Siker – izgalmak nélkül

A harmadik felvonás elején még mindent egy lapra feltéve támadtak a Jegesmedvék azért, hogy valamilyen módon visszakapaszkodjanak a mérkőzésbe, ám Acélbikák rendkívül taktikus és érett játékot nyújtva akadályozták meg a miskolci gólszerzési kísérleteket, s amikor mégis eljutottak a házigazdák Sevela kapujáig, még mindig ott volt a liga legjobb kapusának választott hálóőre, aki továbbra is megbabonázta a hazai csatárokat. Ahogy telt-múlt az idő, úgy csökkent a Jegesmedvék harci kedve is, míg a vendégek továbbra sem kockáztattak semmit, így a véghajrá már nem ígért túl nagy izgalmakat.
Az utolsó tíz percben pár helyzet azért így is adódott mindkét együttes előtt, ám a meccs hajrája már egyértelműen a Lundh-gárdáé volt, mely maximálisan kontroll alatt tartotta az eseményeket, így a DAB szurkolói már percekkel a meccs vége előtt megkezdhették az ünneplést, hiszen a győzelmet semmi nem veszélyeztette. Az utolsó percek békésen lecsordogáltak, s a végső dudaszó után joggal borulhatott össze az Acélbikák alakulata, mely az elődöntő után a finálét is vesztett mérkőzés nélkül teljesítette, ezzel is bizonyítva, hogy megérdemelten szerezte meg az idei MOL Liga első helyét.

Miskolci JJSE – Dab.Docler
0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny (2), Azari (1), Galanisz (1), Peterdi 3, Hegyi (1), Pozsgai, Somogyi, Vaszjunyin, Papp V., Lencsés, Kiss D., Szappanos, Gröschl (1), Pavuk, Tőkési, Erdélyi, Virág, Hegyi Á. Z.
Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe