Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 29. 13:25, hétfő | Sport
Forrás: jegkorongszovetseg.hu, fotó: Mudra László - MJSZ

Jégkorong vb: Nem erre számítottunk

Jégkorong vb: Nem  erre számítottunk

A magyar férfiválogatott 5-1-re kikapott Dél-Koreától a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokság első mérkőzésén. Kedden Fehéroroszország ellen lehet javítani.

Magyarország – Dél-Korea 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Magyarország: Bálizs - Stipsicz (1), Szabó D. – Wehrs, Szirányi B. – Macaulay, Pozsgai – Varga A.Erdély Cs., Hári J. 1, Galló V. (1) – Nagy G., Sarauer, Sofron – Bartalis, Vas J., Bodó – Terbócs, Benk, Magosi B. – Nagy K. Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely.

Dél-Korea: Dalton- Plante, Kim Von Dzsun – Li Don Ku, Regan – Szong Hjong Csol, Kim Hjun Szu – Csoj Dzsin Vu - Kim iI Szung 1, Kim Szang Vuk 2 (2), An Dzsin Huj 1 (2) – Sin Szang Vu, Sin Szang Hun 1, Cso Min Ho – Dzson Dzsung Vu (1), Li Csong Hjun – Kim Von Dzsung, Kim Hjung Kum, Li Jong Dzsun – Pak Szang Dzsin
Szövetségi kapitány: Jim Paek.

Majoross Gergely, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Tudtuk, hogy Dél-Korea csapata veszélyes és gyors, ezért meg kell becsülnünk a korongot. Úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos részeiben nem játszottunk rosszul, képesek voltunk dominálni. Azonban olyan hibákat is elkövettünk, amelyek sokba kerültek nekünk, és egy idő után nem volt esélyünk visszajönni a meccsbe. A világbajnokságon minden csapatnak öt mérkőzést kell játszania. Napról napra javulnunk kell, a folytatásban jobban kell jégkorongoznunk."

Jim Paek, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya: "Számunkra nagyon jó mérkőzés volt ez, győzelemmel kezdtük a világbajnokságot. Ezen a tornán minden mérkőzés nehéz, és egyre nehezebb lesz, fontos volt a jó kezdés. Nagyon keményen dolgoztunk egy erős csapat ellen, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, sikerült helyzeteket kiakakítanunk, többet is belőttünk közülük, a kapusunk kiválóan védett. De ez csak egy mérkőzés volt, és a következő sem lesz kevésbé kemény."

Erdély Csanád, a magyar válogatott dunaújvárosi nevelésű csatára: "Nem megfelelően hajtottuk végre azt, amit elterveztünk, legfeljebb negyven-ötven százalékosak voltunk ebben. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni. A korongkihozatalaink egyáltalán nem voltak élesek, pedig tudtuk, hogy a letámadásaik agresszívak. Sokszor fordították vissza a játékot, ebből rengeteg helyzetük lett. Aztán futottunk az eredmény után, és kicsit frusztráltak is voltunk a harmadik harmadban. Senki nem lehet mérgesebb ránk, mint mi magunkra. De holnap jön a következő meccs, úgyhogy gyorsan kimérgelődjük magunkat, aztán igyekszünk változtatni azokon a dolgokon, amelyeken szükséges. Várnak ránk a fehéroroszok."

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.