Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. November 13. 10:59, péntek | Sport
Forrás: Mátyás Gábor Dunaferr SE, ügyvezető elnök

Jelenleg harmadik helyezett a Dunaferr SE birkózó szakosztálya

Jelenleg harmadik helyezett a Dunaferr SE birkózó szakosztálya

2015. november 11-én szerdán Dunaújvárosban rendezték meg a Felnőtt NBI-es birkózó csapatbajnokság 7-9. helyért folyó küzdelmeit a Dunaújváros Sportcsarnok röplabda termében.

Képen hátsó sor balról-jobbra: Nagymihály Norbert, Fehér Gergely, Kahr Kristóf, Papp Gyula, Zellei Péter, Breier Dániel
első sor balról-jobbra: Koch Norbert, Kiss Károly edző, Mátyás Gábor szakmai igazgató, Mohácsi László, Zellei Áron

Az első mérkőzést a vendég csapatok vívták, a Szombathely 19:12-re múlta felül a Kecskemét együttesét. Ezután a Dunaferr SE mérte össze erejét Szombathely csapatával. Jól indult a találkozó, hiszen Koch Norbert az 59 kg-os súlycsoportban technikai tussal győzött. Majd Mohácsi László 66 kg-ban 5-5-ös döntetlent birkózott ellenfelével, de mivel neki csak egy 2 pontos akciója volt, a szombathelyi birkózónak viszont 2, ezért ellenfele kezét emelték a magasba. Zellei Áron a 71 kg-os súlycsoportban egy perc alatt két 4 pontos dobással technikai tussal győzött. Zellei Péter a 75 kg-os súlycsoportban szabadfogásban az utánpótlás válogatott Molnár Bálinttól szintén nagy pontkülönbséggel kikapott. Dudás György 80 kg-ban remek taktikus birkózással újabb győzelmet szerzett a dunaújvárosiaknak. Ezt követően sajnos a Szombathely nagyobb erőket tudott felvonultatni, Szabó Róbert 85 kg-ban kikapott az olimpiai bronzérmes Hatos Gábortól. A 98 kg-ban Breier Dániel nagy pontkülönbséggel szenvedett vereséget ellenfelétől. A 130 kg-os súlycsoportban szabadfogásban Kahr Kristófot az Európa bajnoki Ligeti Dániel 2 percen belül technikai tussal győzte le. A végeredmény 20:13 a Szombathely javára. A Kecskeméti TE csapata ellen két vereséggel kezdtünk, hiszen Koch Norbert 59 kg-ban és Mohácsi László 66 kg-ban elvesztették mérkőzésüket. Zellei Áron 71 kg-ban 4:0-ra vezetett már a kecskemétiek veterán VB 3. helyezettje ellen, amikor egy hátsó-alsó kiemelés indítása után megcsavarodott a térde és nem tudta tovább folytatni a mérkőzést. Sajnos a rossz sorozat folytatódott, hiszen Zellei Péter a 75 kg-os szabadfogású mérkőzésen nem bírt a kecskemétiek Ukrajnából igazolt vendégjátékosával. 85 kg-ban kötöttfogásban Dudás György 1 ponttal ugyan, de kikapott a szintén ukrán vendégsportolótól. 85 kg-ban szabadfogásban Szabó Róbert ellen és 130 kg-ban szabadfogásban Kahr Kristóf ellen visszalépett ellenfelük, Breier Dániel 98 kg-ban vereséget szenvedett. Ezzel a Kecskemét 23:10-re megnyerte a találkozót.

A visszavágóra (melyre 2015. november 17-én Kecskeméten kerül sor) a szorosabb eredmény előnyösebb lett volna. Zellei Áron sérülése még jobban megnehezíti a dolgunkat. A csapatot át kell alakítanunk annak érdekében, hogy tisztességgel helyt tudjunk állni. A csoport jelenlegi állása, első a Szombathely, második a Kecskemét és harmadik a Dunaferr SE csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.