Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 13. 10:03, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős forgalom várható a röszkei határátkelőhelyen

Jelentős forgalom várható a röszkei határátkelőhelyen

Kezdődik a nyári szabadságok időszaka, így tömegesen indulnak a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások haza, illetve a turisták nyaralni, ami az idén is jelentős forgalmat okoz a röszkei határátkelőhelyen - közölte a szegedi határrendészeti kirendeltség vezetője pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Éberhardt Gábor alezredes elmondta: egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas lépi át a határt Röszkénél, csúcsidőszakban viszont a forgalom eléri az 55-60 ezer főt.
Az utasok legnagyobb részét a török állampolgárságú vagy származású vendégmunkások teszik ki, de bizonyos időszakokban - például a hazai Forma 1-es futam idején – jelentős a turisták aránya is – közölte a parancsnok.
A várakozások szerint a legnagyobb forgalom július utolsó és augusztus első két hetében alakul ki, amikor mindkét irányba sokan utaznak. Torlódásokra elsősorban csütörtöktől vasárnapig lehet számítani - mondta Éberhardt Gábor.
A korábbi időszakhoz képest újdonság, hogy az autóbuszon érkezőket az utasterminálban ellenőrzik, mindenkinek – a magyar állampolgároknak is – le kell szállniuk a járművekről.
Az alezredes azt tanácsolta az autósoknak, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján (www.police.hu/hatarinfo), és szükség esetén válasszák a tompai, illetve a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi átkelőt, ez utóbbiakat az uniós és szerbiai állampolgárok 7 és 19 óra között használhatják.
A rendőrség idén is felkészült a forgalom kezelésére, így a korábban már bevált módszerhez hasonlóan - jelentős várakozás esetén - az autókat Tompa vagy szükség esetében Hercegszántó irányába terelik el, ezzel is tehermentesítve a röszkei átkelőt – közölte a parancsnok.
Éberhardt Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányait, gépkocsija műszaki állapotát, gondoskodjon hideg folyadékról, az akut betegek pedig készítsék be gyógyszereiket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: