Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2011. Szeptember 10. 14:45, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Jesenicei győzelemmel kezdett az Alba Volán

Jesenicei győzelemmel kezdett az Alba Volán

Jesenicei győzelemmel kezdte az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokságot (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19.

Nem indult túl jól a találkozó a fehérváriak számára, hiszen a szlovénok mezőnyfölényt harcoltak ki, ráadásul a vezetést is megszerezték a 13. percben. Patrik Bergström emberelőnyös szituációban talált be Adam Munro kapujába. Hiába a kiegyensúlyozott nyári holtszezon az átigazolások és az edzések terén, a kimondottan jól sikerült felkészülési mérkőzések, a sérült és műtött Ladányi Balázs távollétében – a karmester körülbelül három hétre esett ki –, csak nem állt össze a gépezet. Ezt speciel nem segítette az első harmad második felében jogosan – picit fölöslegesen, két csatár is leült – összeszedett három fehérvári kiállítás, amelyből kettőt azért kivédekezett a vendégalakulat. (1–0)

A második felvonásban már egy másik Volánt láthattunk a pályán. Bár Tokaji Viktort kétszer is kiküldték két percre – plusz másodikra kapott egy 10 perces fegyelmit is a kapitány –, a védelem jól zárt és a támadások egyre erőteljesebbekké váltak. Olyannyira, hogy három alkalommal akcióból állították megoldhatatlan feladat elé a házigazdákat. Vas Márton a 25. perc elején egyenlített – a nyáron érkező kapus, Munro is behúzhat magának egy asszisztot –, bő három perccel később Sofron István már a vezetést is megszerezte. Hogy a folytatásra némi nyugalmat is csempésszen magának a mérkőzésbe a Volán, arról Benk András gondoskodott, aki a 30. percben kettőre növelte a fehérváriak előnyét, így lőtávolon kívülre juttatva a vendégeket. (1–3)

A harmadik játékrészben nem sok eldöntendő kérdés maradt. A Volán jól védekezett, Munro biztosan védett, így nem igazán fenyegetett az a veszély, hogy a Jesenice felzárkózik. Ezt Sofron második találata már nemcsak nehezebbé, hanem lehetetlenné is tette. Fél perccel a vége előtt Bergström már csak kozmetikázott. (2–4)

Jó rajtot vett a Volán, ráadásul különösen is fontos, idegenbeli mérkőzésen – az előző idényekben általában nem jöttek a pontok a fehérváriakkal azonos szinten lévő riválisok otthonából –, egyik kulcsembere nélkül is.

A forduló többi mérkőzésén a Vienna Grazban, a Ljubljana a Villach vendégeként nyert, a Linz viszont pályaválasztóként a Zagreb ellen. A nap rangadóján csúnya versébe szaladt bele a címvédő Salzburg, amely az előző idényben döntős Klagenfurt otthonában kapott ki négy góllal.

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 14:07, szerda | Sport

Bajnoki címek küszöbén

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az FIA Central Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját.

2020. Október 18. 12:01, vasárnap | Sport

Döntő futam - all in

A bajnokság állása sokszor igen szoros, hiszen a pilóták vérprofik, autóik nemzetközi színvonalúak és sokszor csak a szerencse dönt egy-egy csata során.

2020. Október 14. 08:46, szerda | Sport

Szorosabb és izgalmasabb nem nagyon lehetett volna!

Egy végtelenül izgalmas és szoros csatában szorult a 2. helyre a Turán-Bagaméri páros a Vértes Rallye-n.

2020. Október 10. 05:15, szombat | Sport

Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni!

Kilenc gyors három különböző szakasz vár Kronome Ákosra és navigátorára a TAXI4 Vértes Ralin.