Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 27. 10:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jogerősen két év felfüggesztett az anyának, aki cukorbeteg fia halálát okozta

Jogerősen két év felfüggesztett az anyának, aki cukorbeteg fia halálát okozta

Első fokon, jogerősen két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, mert tavaly januárban tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.

A Székesfehérvári Törvényszéken megtartott csütörtöki tárgyaláson tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A vádirat szerint a fiúnál 2015 áprilisában cukorbetegséget diagnosztizáltak, az anya a cukorbetegséggel és az inzulinkezeléssel kapcsolatban pedig megkapta a megfelelő tájékoztatást. Tavaly január 4-én a fiú az iskolából hazaérve rosszul lett. Annak ellenére, hogy az anya tisztában volt vele, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért orvosi segítséget, hanem az ágyban fekvő gyermek mellé feküdt, s felébredve tapasztalta, hogy a gyermek meghalt.

Az anya csak napokkal később értesítette a gyermek dietetikusát, aki orvosi segítséget kért. A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyermeket a családi ház fűtetlen, ekkor mindössze -1 fokos szobájában találta meg. A fiú élete időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthető lett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.