Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 13. 23:09, kedd | Helyi sport

Jótékony hokisok

Jótékony hokisok

A november a jótékonykodás jegyében telik a Dab.Docler jégkorong csapatánál.

Az Acélbikák november 17-én 16 órától a dunaújvárosi McDonald's étteremben segítenek adományokat gyűjteni a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány részére, amely 1994 óta segít súlyosan beteg gyermekeken és családjaikon. A két hazai Ronald Házban (Budapesten és Miskolcon) olyan családok kapnak szállást térítésmentesen, akiknek súlyosan beteg gyermeke az otthontól távol eső orvosi kezelésre szorul. A Ronald Házak célja az, hogy a kezelés alatt álló gyermekeknek ne kelljen akár hetekre, hónapokra a családjuktól elszakadniuk. Az adománygyűjtő héten, november 12. és 18. közt minden megvásárolt burgonya árából 40 Ft-ot kap az Alapítvány, ezen kívül adományajándék (mágneses üzenő) vásárlásával is lehet segíteni. November 17-én, a McHappy Day akció során a dunaújvárosi hokisok segítenek a jótékonysági ajándék értékesítésben, melyhez a Dab.Docler HK egy plusz akciós hokis kuponnal is kedveskedik a segítő szándékú vásárlóknak, mellyel a családok kedvezményesen mehetnek az Acélbikák mérkőzésére.

A kedvezményes családi hoki-kupon elérhető lesz a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezésre kerülő Jégdiscoban is, mely szintén november 17-én lesz 15-21 óráig.

"A jég nem akadály"

A DAB másik akciója november 21-én 11:30-tól lesz a Dunaújvárosi Jégcsarnokban és elég rendhagyónak mondható, hiszen a jégkorongosok vendégei a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület tagjai lesznek. "A jég nem akadály" elnevezésű akció fő célja az, hogy a kerekesszékben élők és a mozgáskorlátozottak is megismerkedhessenek a hokival, sőt ki is próbálhassák azt. Az Acélbikák segítségével vendégeink is átélhetik majd, hogy milyen érzés a jégen siklani, kipróbálhatják a kapura lövést és az öltözőben is tehetnek egy látogatást. Az esemény egyik érdekessége lesz, hogy a kivetítőn videókat is láthatnak majd a résztvevők a sportág mozgássérültek által játszott változatáról is, aminek Svédországban már nagy hagyományai vannak. A program összeállításában Stephan Lundh vezetőedző is oroszlánrészt vállalt, aki szívügyének tekinti a mozgáskorlátozottak segítését.

Mindkét eseményre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.