Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Február 07. 08:34, csütörtök | Helyi

Jótékonykodik a Vállalkozók bálja

Jótékonykodik a  Vállalkozók bálja

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezi a Vállalkozók Bálját a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara február 16-án, szombaton 19 órától a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában.

A bál bevételét ismét jótékony célra fordítják. Ezúttal a Carpe Diem Alapítvány és az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete közös projektjét támogatják.

A Carpe Diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány hosszabb ideje működik sikeresen együtt az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületével, tudtuk meg az alapítvány elnökétől, Dóka Mariannától. Mindkét szervezet mintegy másfél évtizedes múltat tudhat maga mögött. Már több éve felismerték, céljaik megvalósítása érdekében bevételi forrásokat kell találniuk, pályázatok mellett különböző vállalkozásokba fogtak, például levendulát termesztenek. Nemrégiben azonban egy jelentős projektet is elindítottak a Nemzeti Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt pályázaton elnyert 47 millió 570 ezer forintból. A Kulcs központjában, a Rákóczi Ferenc utca 151.-ben (a buszvégállomás mellett) található rekreációs agroturisztikai központ egyrészt szálláshelyet biztosít, és fontos megemlíteni, nem csak sérült embereknek és családtagjaiknak! Másrészt oktatásokat, képzéseket szerveznek, a látogatók különböző népi mesterségeket sajátíthatnak el. A projekt vezetője Kálmánné Tóth Mária.

Az agroturisztikai központ tehát bevételt hoz a szervezeteknek, amelyek azt közhasznú céljaikra fordíthatják, másrészt helyszíne lesz a sérült emberek számára (is) szervezett programoknak, képzéseknek. Illetve lehetőséget ad arra, hogy a sérült emberek, fogyatékkal élők kimozdulhassanak megszokott környezetükből, ez számukra, de családjuk számára is felüdülést jelent. Az épülethez nagy méretű udvar tartozik, a telek nagysága mintegy 6000 négyzetméter.
A kapott összeg felhasználásával a pályázat tartalma szerint már nagyobbrészt megvalósult az épület és annak a jellegéhez igazodó akadálymentesítése is, azonban a belsőben egy karlift kivitelezéséhez nagy segítséget jelentene a február 16-ai Vállalkozók Báljának bevételéből származó pénz, amelyhez – reményeik szerint (ahogy a korábbi években is így volt) – további felajánlások érkeznek majd. Azt, hogy pontosan mire fordítják a pénzt, a két szervezet, valamint a kamara közösen határozza majd el.
Mint ismert, tavaly a dunaújvárosi mentőállomás egy vénafelismerő készülékére, előző évben a kórház gyerekosztály számára biztosított jelentős összeget a bál bevétele.

A bál nem csupán a segítségről és a segíteni akarásról szól, hanem arról is, hogy a helyi vállalkozók együtt közösen töltsenek el egy kellemes estét.

A műsorban fellép a Baracs Néptáncegyüttes, ezt latin táncok bemutatója követi a Violin Művészeti Iskola és a Gárdonyi Géza általános iskola tánctagozatos diákjainak szereplésével . Az est sztárvendége, Szekeres Adrienn 23.30-kor lép majd a színpadra, produkcióját követi majd a tombolasorsolás. A báli hangulat, a kellemes táncolás biztosítéka a Digitál együttes zenéje lesz.
Az alapítvány honlapja: http://carpediemalapitvany.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.