Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 24. 17:51, csütörtök | Helyi

Jövő héten már kész a körforgó!

Jövő héten már kész a körforgó!

Használatba kerül az új városközpont egyik fontos közlekedési eleme.

Aszfaltozzák az új körforgót. Bár az időjárás nem kedvezett a munkálatoknak, de a kivitelezők határozott ígéretet tettek arra, hogy a lehetőség szerint jövő héten, előreláthatóan még az elején, már használatba kerülhet az a körforgó, amely az új városközpont egyik fontos közlekedési eleme lesz. Létrehozását az indokolta, hogy korábban elég bonyolult volt ezen a helyen a forgalmi rend, s ez ettől kezdve lényegesen leegyszerűsödik.
Három főirányból hajthatunk be – és ki a csomópontba. Ez az Aranyvölgyi út, a Római városrész, a Tanács utca. A gyógyszertár mögötti parkolót, amelyet szintén felújítanak, 2014. augusztus végétől lehet igénybe venni.
Bár a laikus számára nem tűnik bonyolultnak egy körforgó elkészítése, hiszen pár méter aszfalt és felfestések azok, amelyeket mi, közlekedők láthatunk, de a szakemberek elmondták, hogy sok időt vett igénybe az építés megelőzően a közművek kiváltása.
Lassan már megszokjuk, hogy itt sem a tervrajzoknak megfelelően helyezkedtek el a különböző szolgáltatások vezetékei. A feltárások után próbálták a kivitelezők előbb összhangba hozni a valóságot a dokumentációval, majd ki kellett találni, hogy mi legyen a megoldás. Vagy a szolgáltató cég helyzete arrébb a közműveit, vagy a terveket módosították. A többek között érintettek voltak a távközlési szolgáltató cégek vezetékei, a víz-, a gázszolgáltatók, de módosítani kellett a közúti jelzőlámpák összehangolt rendszerét is, amikor kiiktatták az új Vasmű úti jelzőlámpát.
A korábban meglévő 40 parkolót – ez az új Vasmű úti házak előtt és a gyógyszertárnál helyezkednek el – felújították, s mellettük még újabb 189-t is kialakítanak. Ezzel a csomóponttal együtt több mint 200 lesz a parkolóhelyek száma.
Ugyancsak igyekeznek tartani a határidőt a Vasmű úton a DVCSH szakemberei. A távhő-vezetékcserével végeztek, ott is folyik az aszfaltozás. Még egy kis türelmet kérnek a városlakóktól a kivitelező cég munkatársai mind a két helyen, s egyben köszönik is, hogy Dunaújváros lakói segítőkészen álltak ehhez a kényelmetlen helyzethez.
A Városháza tér heteken belül dísztérré válik, s aki a felső Duna-parton jár, jól látja, hogy elkezdődött a díszburkolat lehelyezése, már kész a játszótérhez kapcsolódó foglalkoztató, szociális blokk is, eltűntek a meddőhányók, s látványos szakaszába lépett a Városháza tér funkcióbővítő beruházása.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.