Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jövőre startolhat az e-jegy

Jövőre startolhat az e-jegy

A tervek szerint nyáron aláírja a Budapesti Közlekedési Központ az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó 54,2 millió eurós finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal - írja a Világgazdaság.

A beruházás 67,7 millió euróba fog kerülni, ebből 54,2 millió eurót finanszírozna az EBRD, az önrészhez és az előkészítéshez szükséges forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja. Az e-jegyek agglomerációs használatáról a BKK egyeztet a MÁV-val és a Volánokkal is.

Az elektronikus jegyrendszert valamennyi, a BKK által megrendelt járatra ki fogják terjeszteni. Mivel a BKK tervei között szerepel az egységes tarifarendszer megteremtése is azzal a céllal, hogy Budapest agglomerációjában a közösségi közlekedési szolgáltatások ne egymással, hanem az egyéni közlekedéssel (például az autóval) versenyezzenek, az egyeztetések megkezdődtek a Volánokkal és a MÁV-val is.

A finanszírozási szerződés megkötésének előkészítésével párhuzamosan készül a műszaki-technológiai tenderdokumentáció és folyik a beszerzési eljárás előkészítése is. Az ütemterv szerint a beszerzési eljárás 2013. decemberi lezárását és a nyertessel történt szerződéskötést követően 2014-ben kezdi meg a BKK az elektronikus jegyrendszer első ütemének bevezetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk