Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Március 18. 13:32, vasárnap | Helyi sport

ÚJRA FOCI HANGULAT DUNAÚJVÁROSBAN!

ÚJRA FOCI HANGULAT DUNAÚJVÁROSBAN!

DPASE - FC Ajka 1 : 0 ( 0 : 0 )
Végre győzelemmel kényeztette el a hazai szurkolókat Jakab Elek csapata.

Dunaújváros 450 néző V: Botló Béla (Iványi I.,Kiss I B. )

DPASE: Abu – Urbán P., Salamon, Beleuc,Szolomájer – Micskó, Nagy A., - Vörös (Disztl D., 62.) -Kocsis G. (Kaszás, 78.) Perovics (Márki, 67.) - Godslove.
Vezetőedző: Jakab Elek

FC AJKA: Jánosa – Gunther, Subicz, Pákai, Sallér – Szabó L., Kovács Zs. (Kovács Sz., 38.), Pavlitzky (Domján, 67.) – Major, Mihalecz P., Gaál B. (Szalai R., 57.).
Vezetőedző: Jákli Péter

I. félidő
1.p.: Vörös tört be a bal oldalon a 16-oson belülre, visszagurítását Godslove elől el tudták rúgni, az érkező Micskó 20m-ről a léc fölé bombázott.
14.p.: Nagy A. készítette le a labdát Vörösnek, 22m-es lövését védte Jánosa.
22.p.: Gaál indította Szabót a jobb szélen, akinek lövése a jobb kapufa mellé vágódott.
27.p.: Godslove, Vörös, Kocsis háromszögelés után utóbbi került ziccerbe, elhúzta a labdát a kivetődő kapus mellett is, de kisodródott, így csak a bal kapufát találta telibe.
30.p.: Godslove fordult le védőjéről, 17m-es lövése kevéssel a felső léc fölött zúgott el.
31.p.: Godslove passzolt Vöröshöz, aki egyből Perovic elé emelt, ő pedig a kilépő kapus mellett 10m-ről, a kapu bal oldalába lőtt.
1 : 0

34.p.: Gunther 25m-es szabadrúgása alig kerülte el a hazaiak kapuját.
35.p.: Sallér reklamálásért megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.
37.p.: Godslove csúsztatta Szolomájer elé a labdát, aki az 5-ös sarkáról a hosszú kapufa mellé lőtt.

II. félidő
48.p.: Gunther 28m-es szabadrúgását Abu a levegőben úszva ütötte ki a bal felső sarok elől.
52.p.: Micskó 25m-es lövését tenyerelte szögletre a vendégek kapusa.
66.p.: Perovic beadását Disztl óriási helyzetből, 8m-ről fejelte fölé.
70.p.: Mihalecz éles szögből leadott lövését védte Abu Attila.
85.p.: Urbán beadását a tisztán érkező Disztl 10m-ről bólintotta a léc fölé.
88.p.: Márki jobb oldalról tekert a kapu elé, Disztl nem találta el az ötösön, a hosszún érkező Kaszás becsúszva már csak az oldalhálóba tudott lőni.
90.p.: Egy felívelt labdát Mihalecz kezelt le, kapura fordult, majd 20m-ről a léc fölé bombázott.


A szervezetten és nagy akarással játszó hazaiak néhány kimagasló egyéni teljesítménynek köszönhetően győzték le előkelő helyen álló ellenfelüket. Akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, ha a kapu előtt higgadtabb döntéseket hoznak a hazai játékosok.


Jakab Elek: – Nagy elégtétel ez az őszi nulla hétért. Győzelmünk a szervezettségünknek és egy-két játékos személyes kvalitásának köszönhető.


Jákli Péter: – Egy órán keresztül futballoztunk emberhátrányban, ennek ellenére mindent megtettünk a pontszerzésért, de nem sikerült.

Érdekesség, hogy a mérkőzést Dr. Dorkota Lajos a Fejér Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja végignézte és végig szurkolta, természetesen a dunaújvárosi csapatnak szurkolt!
A vezetőség 14 jegyet ajándékozott a legfiatalabb és legidősebb hazai nézőknek, akik a következő hazai mérkőzést ingyen tekinthetik meg.

A következő mérkőzés 2012. április 07.-én szombaton 16.30 órakor lesz a Dunaújvárosi Stadionban, ellenfelünk az budapesti MTK csapata lesz. A nyertesek a jegyeket a pénztárnál vehetik fel nevük alapján. Az MTK mérkőzés szünetében 11-es rúgó versenyre invitáljuk a szurkolókat, a legügyesebb ajándékot kap a klubtól, jelentkezni a mérkőzés előtt lehet Petrás Gábornál az öltözök előtt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.