Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Június 06. 09:42, hétfő | Helyi önkormányzati

Júniusi közgyűlés 58 napirendi ponttal

Júniusi közgyűlés 58 napirendi ponttal

Összehívta Dunaújváros 2011. június havi közgyűlését Cserna Gábor polgármester 9-én csütörtökön 9 órára. A meghívóban szereplő napirendi pontok száma 58, ebből a nyilvános ülésen tárgyalandók száma 52.

A 2011. június 9-re összehívott közgyűlés talán leginkább közérdeklődésre számot tartó napirendi pontja sorrendben 48., amely a javaslat az „Élményfürdő és Gyógyászat”-ra vonatkozó bérleti szerződés és kapcsolódó szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésére, az elszámolás és a további üzemeltetési költségekhez való hozzájárulás elfogadása címet viseli. A lényeg az, hogy az élményfürdő a CIB bankcsoport tulajdonában van, a komplexum bérleti díja megterhelő a nagyon feszített városi költségvetés számára. Ezért olyan megoldásra kell törekedni amely elsősorban az „Élményfürdő és Gyógyászat” zavartalan működtetésére irányul.

A döntésre váró ügyek között szerepel az oktatási intézmények nyersanyagnormáinak és étkezési térítésének 3,5%-os emelése idén szeptembertől.

Az átszervezéssel összevont általános iskolák új vezetőiről is most dönt a közgyűlés. A javaslatok az érintett intézményvezetők egyikének egy évre szóló megbízását javasolják idén augusztustól, a hosszabb idejű kinevezést pályáztatás előzi meg. A Rudas szakközépiskola igazgatójának megbízása lejár. Helyére ketten pályáztak. Mindkettőjük támogatottsága közel azonos. A közgyűlés fog dönteni az új igazgató személyéről.

A beiratkozások figyelembe vételével 18 első osztályt indíthatnak a város általános iskolái. Ezek megoszlását is most hagyja jóvá a testület.

Számos beszámoló elfogadásáról is most dönt a közgyűlés. Ezek: Fogászati szolgálat, városi tűzoltóság, kulturális és sportcélú alapítványok, Kistérségi Foglalkoztatási és Felnőttképzési Alapítvány, „Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért” Alapítvány, egészségügyi alapítványok, Dr. Kovács Pál Közszolgálati Újrakezdési Alapítvány, ACÉL-HÍD Foglalkoztatási és Térségfejlesztési Program, Energo-Hőterm Kft., Energo-Viterm Kft.

A Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft. törvényes működésének helyreállítása (a két ügyvezetős irányítás megszüntetése) is döntést kívánó ügy.

Igazodva az országos szabályozáshoz módosítja a közgyűlés az önkormányzat által adható díjak, valamint a rendkívüli élethelyzetek esetén adható támogatásról szóló helyi rendeleteket, dönt a Dunaferr Sportegyesületébe az önkormányzat által delegálható 3 személyről, táborállási telekrészek igénybevételéről, a balesetveszélyes Kis-Vasmű úti átjáró ügyéről, néhány telekvásárlásról, önkormányzati cégek egymással szembeni tartozásainak rendezéséről, a kórház önkormányzati intézménnyé alakításának aktuális lépéseiről.

Zárt ülésen döntenek a „Dunaújváros Közszolgálatáért Díj” adományozásáról, több intézményvezetői megbízásról és a méhnyakrák megelőzését szolgáló védőoltás beszerzéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.