Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 11. 00:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kampány az elektromos és elektronikai hulladék összegyűjtésére

Kampány az elektromos és elektronikai hulladék összegyűjtésére

A környezettudatosság mindennapjaink részévé kell, hogy váljon ennek szellemében az OHÜ kampányában öt héten keresztül 88 helyszínen lehet régi, nem működő elektronikai eszközöket a kijelölt helyekre visszavinni.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) négy nagy áruházlánc és két hulladékkezelő vállalkozás összefogásával elindította idei első kampányát: a következő öt hétvégén az elektromos és elektronikai (e+e) hulladék gyűjtésének fontosságára és lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

A Belső értékek - e+e-hulladék elnevezésű gyűjtőakció és nyereményjáték keretében a január 11. és február 9. között, szombattól öt hétvégén át összesen 88 helyszínen veszik vissza a régi, megunt, működő vagy akár működésképtelen kis és nagy háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai és számítástechnikai berendezéseket. Ezekért cserébe a résztvevők azonnali ajándékot kapnak, és megnyerhetik a fődíjat, egy személyautót is - közölte az OHÜ az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint a kezdeményezés fő üzenete, hogy csak együttműködéssel, időnként a saját érdekek háttérbe szorításával valósítható meg az e+e-hulladékok nagyobb arányú hasznosítása.

A kampánnyal az ügynökség szeretné elérni, hogy az emberek ne otthon gyűjtsék vagy a kukába dobják ki az esetenként veszélyes hulladéknak minősülő alkatrészeket is tartalmazó lejárt holmit, hanem vigyék vissza például az áruházakba, hogy később a megfelelő előkezelést követően újrahasznosulhassanak.

Az OHÜ kampányában a bauMax, a Praktiker, a Media Markt és az Interspar áruházlánc is részt vesz. Az e+e-hulladékokat bármelyik hazai üzletükbe vissza lehet vinni a meghirdetett hétvégéken. A Praktiker áruházaiban a többitől eltérően négy teljes héten át tart a kampány. Az akció keretében az üzletekbe visszavitt e+e-hulladék összegyűjtéséről, valamint újrahasznosításra való előkészítéséről a FE-Group Invest Zrt. és az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.