Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 12. 13:14, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Kanada továbbra is visszaküldi azt, akinek elutasították a menedékkérelmét

Kanada továbbra is visszaküldi azt, akinek elutasították a menedékkérelmét

Kanada nem folytat "tömeges kitoloncolást", de továbbra is kiutasítja azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét a kanadai független menekültügyi testület elutasítja, valamint akik feladják, visszavonják menedékkérelmüket vagy visszatérnek Magyarországra kérelmük hivatalos elbírálása alatt - közölte Kanada magyarországi nagykövetsége pénteken az MTI-vel.

A közleményben idézték Jason Kenney kanadai állampolgársági és bevándorlásügyi minisztert, aki a héten Magyarországon járt, kiemelve, hogy a kanadai menekültügyi rendszer új intézkedéseinek megfelelően gyorsabban ki lehet majd utasítani az országból azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét megalapozatlannak találták. A menekültügyi rendszer változásainak következtében pedig a "bizonyos országokból" - például Magyarországról - érkező menedékkérők kevésbé részesülnek majd egészségügyi és szociális juttatásokban - fogalmazott a miniszter.
Jason Kenney hangsúlyozta, országa nyitott marad a Magyarországról érkező legális bevándorlók előtt, de ha valaki érvényes munkavállalási engedély nélkül érkezik, akkor nem dolgozhat és nem részesülhet juttatásokban. Hozzátette: ha valaki illegálisan vállal munkát vagy megalapozatlan menedékkérelmet nyújt be, akkor a kanadai hatóságok visszaküldik Magyarországra.
A kanadai tárcavezető a héten kétnapos látogatáson járt Magyarországon, találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, Martonyi János külügyminiszterrel és Balog Zoltánnal emberierőforrás-miniszterrel. A megbeszélések középpontjában a kanadai-magyar kapcsolatok és a Magyarországról Kanadába érkező migránsok helyzete állt.
Jason Kenney találkozott Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselővel, az Országos Roma Önkormányzat elnökével is, akivel a magyar kormány nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiájáról tárgyalt, továbbá ellátogatott Miskolcra és a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Alsózsolcára, ahonnan az utóbbi időben különösen sokan érkeztek Kanadába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése