Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 27. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: kohaszkezi.hu

Kár a végéért

Kár a végéért

Egygólos, 28-27-es vereséggel szerezte meg a bajnokság ötödik helyét lány kézilabdásaink a Fehérvár KC otthonában.

Az ötödik helyről döntő párharc visszavágóját játszotta ma este hat órától a Fehérvár KC ellen akadémiánk felnőtt csapata. Zdravko Zovko tanítványai kedvező helyzetből várhatták a ma esti, székesfehérvári találkozót, ugyanis az odavágón nyolc góllal 34-26-ra nyertek, vagyis a remélt ötödik pozíció megszerzéséhez a nyolcgólos előnyt kellett megőrizniük. Csapatunk bizakodva várta az összecsapást, s mint azt György László másodedző a kezdés előtt elmondta, nem az előny megtartásáért, hanem az újabb győzelemért utaztak el a megyeszékhelyre.

A kezdés mindenesetre a fehérváriak számára sikerült jobban, ugyanis első két támadásukat gólra váltották, ám a kezdeti bizonytalankodás után gyorsan magára talált együttesünk, mely Triscsuk és Takács révén gyorsan egalizált, majd 4-4-es állást követően sorozatban négy gólt jegyeztek a Zovko-tanítványok, így Deli Ritának már a 13. percben muszáj volt időt kérnie, hogy rendet tegyen játékosai fejében (4-8). A rövid pauza után sajnos elkezdett egyre többet hibázni együttesünk, melyet két góllal büntettek a vendéglátók is, így a 17. percben már Zdravko Zovkonak kellet magához hívni a Kohász játékosait (6-8).

A mesteri intelmek szerencsére hatottak, mert nem csak védekezésben, támadásban is feljavult együttesünk, mely Kovács és Azari találataival állította vissza a korábbi különbséget (6-10). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám a 25. percben Azari negyedik pontos befejezése után először vezetett öttel a Kohász, s nagyon úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt az ötödik hely sorsa, hiszen összesítésben már tizenhárom gól volt a mieink előnye. A félidő hajrájában minimálisan ugyan, de sikerült közelebb férkőznie a vendéglátóknak, de a szünetre így is biztos, 15-11-es vezetéssel vonulhatott csapatunk.
A térfélcserét követően egy kicsit ismét beragadtak a mieink, egymás után három tiszta ziccert is kihagytak, melynek köszönhetően a házigazdák egy 3-0-s rohammal kettőre csökkentették hátrányukat (14-16). A Kohász kézilabdázói a folytatásban sem tudtak igazán felpörögni, így a 40. percben már az egyenlítésért támadhatott a fehérvári alakulat, de egy labdaszerzés, valamint Szalai harmadik találata után újra kettővel vezetett a DKKA (16-18). A mieink szerencséjére a hazaiak is nagyon sok hibával játszottak az első tíz perc után, így Bulath, majd Klujber első góljai után a 45. percben újra négy találattal állt jobban ellenfelénél együttesünk (16-20).

Az összesítésben elért tizenkét fás különbség újra kissé könnyelművé tettek játékosainkat, amit Zdravko Zovko nem nézhetett sokáig tétlenül, így a fehérváriak két találata után gyorsan időt kért, ami után Vincze duplázott, s újra nyugodtabban szemlélhettük a meccset (18-22). A véghajrában mindent elkövettek azért a házigazdák, hogy legalább utolsó hazai meccsüket megnyerjék, s ebben sajnos partnernek bizonyultak a mieink is, akik az utolsó percekben rengeteget hibáztak támadásban, míg védekezésben egyáltalán nem figyeltek a fehérvári játékosokra, akik az utolsó négy percben négy gólt szerezve fordították a maguk javára az összecsapást (28-27). A győzelemnek tehát a Fehérvár KC örülhetett a szezon utolsó meccsén, ám a párharcot így is biztosan nyerte a Kohász, mely végül az ötödik helyen fejezte be az idei szezont.

Címkék: kézi, KOHÁSZ, vereség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.