Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Március 27. 02:35, csütörtök | Helyi

Karriernap a főiskolán

Karriernap a főiskolán

Próba állásinterjúk a főiskola TV-stúdiójában, önéletrajz-író verseny, öltözködési és viselkedési tanácsadás, állásbörze...

Sok-sok praktikus ötlet és állást kínáló cégek várták azokat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló fiatalokat, akik tudatosan készülnek belépni a munka világába. A Dunaújvárosi Főiskola 2014. március 26-án „Karrier Nap” címmel olyan komplex programsorozatot kínált, amely professzionális segítséget nyújtott a munkaerő-piacon való sikeres megjelenéshez.

ÁLLÁSBÖRZE ÉS ELŐADÁSOK
Dr. András István rektor köszöntőjét követően nyílt meg az állásbörze és a szakmai kiállítás a Dunaújvárosi Főiskolán. Mindezzel párhuzamosan felkészítő előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők arról, hogy hogyan lehet sikeres egy állásinterjú. Szakemberek beszéltek az elvárt öltözködési és viselkedésmintákról, praktikus tanácsokat adtak az önéletrajz és a motivációs levél elkészítéséhez, tájékoztattak a Dunaújvárosi Főiskola MA képzési lehetőségeiről, valamint információt nyújtottak a „double degree” képzésekről is.

VERSENYEK A TÖKÉLETES ÁLLÁSINTERJÚK ÉRDEKÉBEN
A rendezvénysorozaton résztvevők a délelőtt elsajátított tudást délután a gyakorlatban is kipróbálhatták különböző versenyeken való részvétellel. Tesztelhették fellépésüket a főiskola professzionális TV-stúdiójában próba állásinterjúk formájában. Az öltözködés is kiemelt szerepet kapott, így bárki benevezhetett erre a versenyszámra is, valamint állásinterjúk kapcsán javasolt öltözködési formák divatbemutatóját. Az önéletrajz-író versenyen résztvevők pedig lényeglátó készségüket csillogtathatták meg. Mindhárom versenyen – az élet szigorú szabályai alapján – csak az első helyezetteket díjazzák.

AZ ÁLLÁSBÖRZÉN MEGJELENŐ CÉGEK
ÁllásStart Magyarország Kft.; BHMS Business&Hotel Management School, Luzern, Svájc; CCUSA Hungary Kft.; Duna Rapszódia Kft.; FÉMALK Zrt.; General Electric; Generali-Providencia Biztosító Zrt.; IBM Data Storage Systems Kft.; MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ Székesfehérvár; Origo-Sánta Zrt.; PannonJob Kft.; Trigo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.