Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 15. 09:21, hétfő | PR

Kényelmesen, gyorsan szemműtét – akár ingyenesen is

Kényelmesen, gyorsan szemműtét – akár ingyenesen is

Szürkehályog akadályozza a látását? Rövid várakozási időre OEP által finanszírozottan is igénybe lehet venni a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti szolgáltatásait.

Aki pedig várakozás nélkül szeretne szakellátást, vagy egynapos műtéti beavatkozást, azoknak a magánrendelések is a rendelkezésére állnak. A legkeresettebbek közé tartoznak a szemészeti műtétek.
- Az amerikai szemészeti egyesület tagja is vagyok, magyarázza Dr. Kiss Károly szemész-főorvos, aki rendszeresen rendel és műt a Kulcsi Egészségügyi Központban: - Olyan berendezésekkel, felszerelésekkel dolgozom itt, mint amilyennel Amerikában a kollégáim.
Az eljárás menete: A beteg időpontot kér telefonon a vizsgálatra, ahol az általa kiválasztott orvossal megbeszélik a szükséges beavatkozást, s megállapodnak annak idejében. Ezt követően elvégezteti a műtéthez szükséges kötelező vizsgálatokat, s megérkezik a megadott időpontban a Kulcsi Egészségügyi Központba, ahol a szürkehályog esetében például megközelítőleg 15 perc alatt elvégzik a beavatkozást.
Az ultrahangos műtétet követő néhány órás várakozási idő után elhagyhatja a beteg az intézményt, vagy igénybe veheti a hotelszolgáltatást ( 8000 Ft), s csak másnap kell visszajönnie kontrollra.

Dr. Kaprielian Zaven, szemész adjunktus is rendszeresen rendel és műt a Kulcsi Egészségügyi Központban. Az adjunktust a nemzetközi szemészeti impaktológiai társaság is a tagjai közé választotta. Elmondja, hogy az egynapos szürkehályog műtéteken kívül vannak, akik a látásukat akadályozó csüngő szemhéjukat is szeretnék rendbe tetetni:

- Sajnos a központi finanszírozási korlátok miatt csak korlátozott számú beavatkozást tudnak az állami intézmények elvégezni. Itt, nálunk, Kulcson töredéke a várakozási idő, a magánrendelésnél pedig egyáltalán nincs. Nem csupán a műtéti felszerelések a legkorszerűbbek, hanem a felhasznált alapanyag is egészen kiváló minőségű.

Elszeszer György már túl van egy sikeres műtéten. Elmondja, hogy gyakorlatilag nem kell neki szemüveg csak az olvasáshoz, ezért szeretné, ha a másik szeméről is lekerülne a hályog. A műtét egyáltalán nem fáj, már másnap, a kötés lekerülése után észlelte a kedvező változást. Ő a hotelban fog aludni, kényelmes, kellemes, s nem kell visszautaznia a reggeli kontrollra.

Nem csupán egynapos sebészetre, de a különböző szakorvosi magánrendelésekre is várják a betegeket. Így a többi között: sebészet, traumatológai, ortopédia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, ultrahang-diagnosztika, urológia, nőgyógyászat, szemészet, fül-orr-gégészet, üzemegészségügy szolgáltatásaira kérhetnek időpontot. A betegek időt nyerhetnek, ha a kényelmesen felszerelt Kulcsi Egészségügyi Központba mennek el vizsgálatokra, mindemellett kiváló szakorvosok szolgáltatásait vehetik igénybe.

Bejelentkezés:
Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ
2458 Kulcs, Rákóczi utca 139. tel/fax: 25 / 251-063, tel/fax: 25 / 509-060
Hétfőtől-péntekig: 07:00 – 19:00 óra között

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat