Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2015. Június 15. 09:21, hétfő | PR

Kényelmesen, gyorsan szemműtét – akár ingyenesen is

Kényelmesen, gyorsan szemműtét – akár ingyenesen is

Szürkehályog akadályozza a látását? Rövid várakozási időre OEP által finanszírozottan is igénybe lehet venni a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti szolgáltatásait.

Aki pedig várakozás nélkül szeretne szakellátást, vagy egynapos műtéti beavatkozást, azoknak a magánrendelések is a rendelkezésére állnak. A legkeresettebbek közé tartoznak a szemészeti műtétek.
- Az amerikai szemészeti egyesület tagja is vagyok, magyarázza Dr. Kiss Károly szemész-főorvos, aki rendszeresen rendel és műt a Kulcsi Egészségügyi Központban: - Olyan berendezésekkel, felszerelésekkel dolgozom itt, mint amilyennel Amerikában a kollégáim.
Az eljárás menete: A beteg időpontot kér telefonon a vizsgálatra, ahol az általa kiválasztott orvossal megbeszélik a szükséges beavatkozást, s megállapodnak annak idejében. Ezt követően elvégezteti a műtéthez szükséges kötelező vizsgálatokat, s megérkezik a megadott időpontban a Kulcsi Egészségügyi Központba, ahol a szürkehályog esetében például megközelítőleg 15 perc alatt elvégzik a beavatkozást.
Az ultrahangos műtétet követő néhány órás várakozási idő után elhagyhatja a beteg az intézményt, vagy igénybe veheti a hotelszolgáltatást ( 8000 Ft), s csak másnap kell visszajönnie kontrollra.

Dr. Kaprielian Zaven, szemész adjunktus is rendszeresen rendel és műt a Kulcsi Egészségügyi Központban. Az adjunktust a nemzetközi szemészeti impaktológiai társaság is a tagjai közé választotta. Elmondja, hogy az egynapos szürkehályog műtéteken kívül vannak, akik a látásukat akadályozó csüngő szemhéjukat is szeretnék rendbe tetetni:

- Sajnos a központi finanszírozási korlátok miatt csak korlátozott számú beavatkozást tudnak az állami intézmények elvégezni. Itt, nálunk, Kulcson töredéke a várakozási idő, a magánrendelésnél pedig egyáltalán nincs. Nem csupán a műtéti felszerelések a legkorszerűbbek, hanem a felhasznált alapanyag is egészen kiváló minőségű.

Elszeszer György már túl van egy sikeres műtéten. Elmondja, hogy gyakorlatilag nem kell neki szemüveg csak az olvasáshoz, ezért szeretné, ha a másik szeméről is lekerülne a hályog. A műtét egyáltalán nem fáj, már másnap, a kötés lekerülése után észlelte a kedvező változást. Ő a hotelban fog aludni, kényelmes, kellemes, s nem kell visszautaznia a reggeli kontrollra.

Nem csupán egynapos sebészetre, de a különböző szakorvosi magánrendelésekre is várják a betegeket. Így a többi között: sebészet, traumatológai, ortopédia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, ultrahang-diagnosztika, urológia, nőgyógyászat, szemészet, fül-orr-gégészet, üzemegészségügy szolgáltatásaira kérhetnek időpontot. A betegek időt nyerhetnek, ha a kényelmesen felszerelt Kulcsi Egészségügyi Központba mennek el vizsgálatokra, mindemellett kiváló szakorvosok szolgáltatásait vehetik igénybe.

Bejelentkezés:
Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ
2458 Kulcs, Rákóczi utca 139. tel/fax: 25 / 251-063, tel/fax: 25 / 509-060
Hétfőtől-péntekig: 07:00 – 19:00 óra között

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.