Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 02. 02:57, péntek | Helyi

Képviselői indítvány a jövő generációk megfelelő oktatásáért

Képviselői indítvány a jövő generációk megfelelő oktatásáért

Az LMP aggódik iskoláink és pedagógusaink szakmai és anyagi biztonságáért és a közoktatási intézményeinkbe járó gyermekek jövőjéért-

hangzptt el az LMP sajtótájékoztatóján, mert Szabó Zsolt , önkormányzati képviselő szerint az államosítást előkészítő intézkedések az önkormányzati intézmények színvonalának fenntartását kétségesnek tűnik.

. Helytelennek tartja, hogy a hatályos köznevelési törvény nem tekint elsődlegesen helyi közügyként a közoktatást, és azt is, hogy az adottságokat és igényeket a legjobban ismerő önkormányzatokat a számlákat kifizető gondnoki pozícióba fokozza le. Méltatlannak tartja, hogy az intézmények jövőjével kapcsolatos döntéseket úgy kell meghozni, hogy a közoktatás működésének és finanszírozásának jövőbeni feltételei nem ismertek.

Az LMP javaslatai a következők:

- rövid határidővel készüljön el és kerüljön megvitatásra intézkedési terv az államosítási folyamat konkrét lépéseiről,

- az intézményvezetők és az oktatási szakemberek bevonásával készüljön javaslatcsomag arról, hogy az Önkormányzat hogyan biztosíthatja azokat az eddig nyújtott többletszolgáltatásokat, amelyek az államosítás következtében elvesznek, így például a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók oktatása, vagy a nyelvi előkészítő, illetve a pedagógiai asszisztens-szolgáltatás.

A város jövője a benne felnövőktől függ. Az államosítás kapcsán olyan oktatási szolgáltatások szűnnek meg, mint - az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése; valamint a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése. Ez egyértelműen a helyi gyerekek oktatási színvonalának csökkenéséhez fog vezetni. Azonban nem csak a színvonal fog csökkenni, hanem a hátrányos helyzetű gyerekeknek is kevesebb esélyük lesz a lemaradásuk behozására. A városért tenni akaró, 20-as éveiben járó fiatalként és önkormányzati képviselőként is úgy gondolom, a város jövője olyan, amilyen a benne tanulók lehetőségei. Ezért az önkormányzat egyik legfontosabb feladatának a jövő nemzedékbe való befektetést és a jó minőségű oktatás biztosítását kell tekintetnie. Jelenleg azt látjuk, hogy sem az Orbán kormány, sem a Fideszes városvezetés nem ebbe az irányba megy.
Ezért egyéni képviselő indítványt nyújtunk be. Tisztában vagyunk a város nehéz anyagi helyzetével, de ez az indítvány csak a 2013-as költségvetésben jelentene költséget és egyik pontja éppen a források erőteremtéséről szól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.