Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 24. 18:34, vasárnap | Helyi sport

Két vereség Dániában

Két vereség Dániában

Bravúros győzelemmel kezdett a Dab a Kontinentális Kupán, a következő két meccs alkalmával viszont az ellenfél csapatai teljesítettek jobban.

November 23-án a Dab.Docler jégkorongozói a Kontinentális Kupa harmadik körének második mérkőzésén a norvég Stavanger Oilers ellen korcsolyáztak jégre. Mivel a norvégok a hosszabbítás után 4-3-ra legyőzték a fehérorosz Neman Grodno együttesét, így egy esetleges sikerrel hatalmas lépést tehetett volna a továbbjutás felé együttesünk, ám ezzel együtt a norvégok voltak az összecsapás esélyesei.

Az első harmadban még tartotta magát valamennyire, de a második és harmadik harmadban nem tudta megnehezíteni a Stavanger gárdájának dolgát együttesünk, mely végül 9-1-es vereséget szenvedett a norvég bajnoktól.

Stavanger Oilers – Dab.Docler 9-1 (1-0, 5-1, 3-0)
Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Hüffner, Pavuk, Gröschl, Szappanos, Huba, Erdélyi, Ladányi, Hurtaj, Peterdi, Jabornik, Nagy R., Azari 1, Galanisz (1), Kiss Á. (1), Szabados, Virág, Hegyi, Papp V., Somogyi.Vezetőedző: Stephan Lundh.

A Kontinentális Kupa harmadik fordulójának zárónapján sem várt könnyű feladat a DAB hokisaira, akik a fehérorosz bajnok, s a torna előtt többKHL-játékossal megerősített Neman Grodno ellen korcsolyáztak jégre. Az összecsapás előtt még mindkét gárdának volt matematikai esélye a továbbjutásra, ám ehhez a mai mérkőzés megnyerése mellett a dánok norvégok elleni sikere is kellett volna.
Két harmadon keresztül vezetett, ám a harmadik felvonásban már nem bírta ki a Grodno nyomását együttesünk, mely végül 3-1-es vereséget szenvedett a Kontinentális Kupa harmadik körének utolsó mérkőzésén.

Az Acélbikák így három szerzett ponttal fejezték be a csoportkör küzdelmeit, ami még a norvégok elleni 1-9 ellenére is dicséretre méltó, s remélhetőleg a megérdemelt pihenő után a MOL Ligában is olyan teljesítményre lesznek képesek, amit régóta várnak tőlük szurkolóik.

Dab.Docler – Neman Grodno 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Hüffner, Ladányi, Hurtaj, Peterdi, Huba, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Somogyi, Jabornik, Nagy R., Azari (1), Galanisz 1, Kiss Á. (1), Szabados, Virág, Pavuk, Gröschl, Szappanos.Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.