Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Április 28. 21:23, csütörtök | Helyi

Kétharmadolt szupergyors közgyűlés

Kétharmadolt szupergyors közgyűlés

Mindössze 9 – 10 percig tartott a 2011. április 28-án tartott rendkívüli közgyűlés, amelynek 15 napirendi pontja közül ötöt fel sem vett a testület a megtárgyalandók közé. Többségüket kegyeleti indokból (Tóth László alpolgármest

Miután néma felállással adózott a közgyűlés Tóth László alpolgármester emlékének, Cserna Gábor polgármester közölte, hogy mind az önkormányzat, mind a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti. Temetéséről a családdal egyeztetve később döntenek.

Vita nélkül fogadta el a közgyűlés a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló (zárszámadó) előterjesztést, valamint a 2010. évre vonatkozó önkormányzati ellenőrzési jelentést. Megszavazta a testület, hogy április 30-i hatállyal Tóth Kálmán (az idén márciusban megválasztott közgyűlési képviselő) legyen az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság elnöke. Ezzel egy időben felmentette a közgyűlés Selyem Józsefet bizottsági tagsága alól, Izsák Mátét bizottságelnöki tisztéből, majd őt megválasztotta a bizottság tagjának. A döntés előzménye pártegyeztetés, valamint az, hogy az MSZP helyi szervezete visszahívta Selyem Józsefet a bizottságból.

Az előterjesztést megerősítve négy évre megválasztotta a közgyűlés a Dunaújvárosi Városi Bíróság ülnökének május 29-i hatállyal Bán Gabriellát, Bebesi Ferencnét, Bódis Gábornét, Csatári Katalint, Cseh Béla Pétert, Dobrovics Jánost, Fűr Jánosnét, Garda Józsefet, Horváth Istvánnét, Horváth Józsefet, Juhászné Ihász Magdolnát, Kapuvári Alfrédnét, Kovács Csaba Istvánnét, Laczkó Magdolnát, László Brigittát, Lénárt Lászlónét, Miskolczi Lászlót, Németh Máriát, Nyári Magdolnát, Sudár Lászlónét, Sztojka Beátát, Takács Miklósnét, Tenkné Domján Rózát, Varga Istvánnét és Vinkler Béla Istvánnét.

A Dunaújvárosi Városi Bíróság pedagógus ülnökének Ilovszki Edinát, Molnár Pétert, Rada Krisztinát, Solymárné Tóth Juditot és Tatár Edinát.

A Fejér Megyei Bíróság ülnökének Godó Erzsébetet, Györök Ferencnét, Kertész Gabriellát, Kiss István Zsoltnét, Kovács Nándort, Rendeki Lajos Nándort és Tislér Józsefnét, pedagógus ülnökének pedig Kondor Lászlót.

A megyei Munkaügyi Bíróság ülnökének Sarkantyu Jánost és Tóth Andreát.

A polgármesteri hivatal tavaly decemberben végrehajtott átszervezését és létszámcsökkentését toldotta meg most a közgyűlés 27 álláshely idei megszüntetésével. A lista szerint a Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatóság, a Jogi, Szervezési és Közgyűlési Igazgatóság egy-egy, a Humán Szolgáltatási Igazgatóság és a Gazdasági Igazgatóság öt-öt, a Városüzemeltetési és Főépítészi Igazgatóság, valamint a Hatósági Igazgatóság nyolc-nyolc álláshelyről kénytelen lemondani. A felmerülő költségek ellentételezésére pályázatot hirdetett az illetékes minisztérium. A 27 megszűnő státusz ellenében 21 millió forint ellentételezésre számíthat a városi költségvetés, ha beadják szeptember végéig a támogatás-igénylést.

Magyar Andrást bízta meg a közgyűlés annak az önkormányzati költségvetési szervnek a vezetésével, amelynek a feladata lesz átvenni a „Jövő Oktatásáért” Alapítványtól a Kereskedelmi Vendéglátóipari Szakközépiskola működtetését.

A Vasvári Pál Általános Iskola pályázatot nyert a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet kiírásán. A pályázati program szakmai segítségnyújtás, szakmai tanterv és hasonlók. A pályázat utófinanszírozó, azaz utólag téríti meg a programban meghatározott kiadásokat. Az iskola 5,2 millió forint átmeneti biztosítását kérte, amit vita nélkül megszavazott a közgyűlés.

Hosszabb ideje folytatott tárgyalást az önkormányzat az Erste Bankkal a 8,5 milliárd forint kibocsátási értékű kötvény kamatterhének kiszámíthatóbbá tétele érdekében. Elkészült az ajánlati szerződés, amely május 31-i ajánlati határidőn belül legfeljebb 3,8%-os fix kamatot rügzit. A közgyűlés felhatalmazta a polgármestert az egydevizás kamatcseréről szóló szervődéstervezet aláítrására. Megszavazta a testület az Erste Bank számára jelzálogfedezeti biztosítékként felajánlott ingatlanok listáját is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.